Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ce trebuie să facă o persoană infectată cu SARS-CoV-2 după prima doză de vaccin

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 27 ianuarie 2021, ora 11:16

Studiile arată că o persoană infectată cu coronavirus după ce a fost imunizată prima oară trebuie să aștepte vindecarea și la aproximativ o lună poate face rapelul sau poate relua schema de vaccinare, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat, marți, într-o conferinţă de presă că dacă o persoană este diagnosticată cu SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, la un interval de circa o lună se poate efectua rapelul sau se reia schema complet.

vaccin covid
Sursă imagine: Pixabay

„Dacă o persoană este depistată, este diagnosticată cu infecție SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se așteaptă vindecarea bolii și, la un interval de circa o lună, se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză și doza de rapel depășește intervalul de șase săptămâni, de 42 de zile”, a subliniat dr. Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai menționat că Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA nu recomandă reluarea schemei complete, doar doza de rapel.

„În momentul de față, comisia științifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză și următoarea depășește cele șase săptămâni. La acest moment, lucrurile sunt în dezbatere. Am cerut un punct de vedere oficial și de la Compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor două doze. Împreună cu Compania Pfizer și împreună cu comisia științifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puțin doza de rapel la aceste persoane”, a adăugat medicul militar.

Etichete: vaccinare impotriva COVID-19 rapel pfizer coronavirus infectii coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.