În ceea ce mă priveşte, deşi visez la mâncărurile „ca la mama acasă“, am fost influenţat serios de o polemică izbucnită în Marea Britanie, unde comitetul de ştiinţă şi tehnologie al Camerei Lorzilor a criticat industria agroalimentară pentru lipsa sa de transparenţă privind utilizarea nanotehnologiilor. În treacăt fie spus, acestea reprezintă peste tot, adică şi la noi, un subiect care asigură existenţa a numeroşi cercetători, mai mari sau mai mici. În raportul său Nanotechnologies and Food, comitetul sugerează că orice produs rezultat din aceste tehnici ar trebui să fie semnalat pe o listă deschisă publicului sau direct pe ambalaje. De asemenea, în Franţa a fost deschisă o dezbatere naţională asupra nanotehnologiilor, din octombrie 2009 până în februarie 2010, îndeosebi asupra aplicaţiilor lor în alimentaţie. În general, polemica de acest tip se afundă în discuţii sterile între tehnofobi şi tehnofili. Desigur, e amuzant că lorzii din perfidul Albion se află pe aceeaşi poziţie cu rafinaţii francezi în materie de alimentaţie nanotehnologică, când se ştie că diferenţele dintre bucătăriile celor două mari state sunt catastrofale, deşi eu mărturisesc că agreez breakfastul englezesc, fish & chips şi chiar diversele supe. În acest moment se mai pune, vorba ceea, o problemă: Marea Britanie vrea să abandoneze comunitatea europeană, pe când francezii ţin trena importantei doamne Angela Merckel. (...)
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe