Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ce măsuri anunță UMF Cluj-Napoca pentru concursul de rezidențiat

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 13 noiembrie 2020, ora 11:19

În contextual epidemiologic actual, generat de pandemia de COVID-19, UMF „Iuliu Hațieganu” anunță că a luat măsuri extraordinare pentru desfășurarea concursului național de rezidențiat care va avea loc în acest weekend.

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca va lua măsuri extraordinare astfel încât concursul național de rezidențiat din 15 noiembrie să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă sanitară și distanțare fizică pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidați și organizatori, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

examen UMF 2

Concursul de intrare în rezidențiat pe post și în rezidențiat pe loc este organizat de Ministerul Sănătății, UMF „Iuliu Hațieganu” fiind centru de examinare. Examenul scris va începe duminică, 15 noiembrie, la ora 10:00, va avea o durată de 4 ore și se va susține în trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

examen UMF

În actualul context epidemiologic, în vederea respectării tuturor prevederilor legislative în vigoare pentru prevenirea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, UMF „Iuliu Hațieganu” va lua mai multe măsuri:

  • Pentru a se putea asigura distanțarea fizică necesară, de 2 metri, în timpul concursului, acesta se va desfășura în peste 30 de săli, din mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele UMF „Iuliu Hațieganu”, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai, amfiteatre ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Sala Polivalentă BT Arena, Sala Sporturilor Horia Demian, sălile de conferințe de la Grand Hotel Italia și Grand Hotel Napoca.
  • Pentru siguranța cadrelor didactice și a candidaților, sălile de examen vor fi curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate şi se vor aerisi cu cel puţin 30 de minute înainte. Nu vor fi folosite aparatele de aer condiţionat, având în vedere riscul de posibilă diseminare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Aerisirea sălilor de concurs se va repeta la interval de o oră.
  • S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat.
  • Supraveghetorii vor avea la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli, atât acestora, cât și candidaților li se va măsura temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact.

„Universitatea, printr-un efort colectiv, va acţiona preventiv şi cu responsabilitate în scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus, privind cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a concursului național de rezidențiat”, a transmis prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Examene în șase centre universitare

Concursul național de rezidențiat se desfășoară, în fiecare an, în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara.

Aproape 12.000 de candidați s-au încris, în acest an, la concursul de intrare în rezidențiat, dintre care peste 1.600 la Cluj-Napoca.

La examenul de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară, în toate cele trei domenii - medicină, medicină dentară și farmacie - au fost obținute la Cluj-Napoca.

Sursa foto :Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca

Etichete: concurs rezidentiat examen rezidentiat rezidentiat 2020

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.