Newsflash
Știri

Ce capacitate de stocare a vaccinurilor anti-COVID are Institutul „Cantacuzino”

de Florentina Ionescu - dec. 22 2020
Ce capacitate de stocare a vaccinurilor anti-COVID are Institutul „Cantacuzino”

Prezentarea Centrului național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19, destinat utilizării în cele trei etape alocate procesului de vaccinare din țara noastră, a avut loc vineri.

Potrivit platformei vaccinare-covid.gov.ro, Centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 de la Institutul „Cantacuzino” din București este pregătit pentru începerea vaccinării.

Vaccin_coronavirus

Acest centru național de stocare deține toate avizele pentru funcționare și are o capacitate de aproximativ 1.500.000 de doze de vaccin, pentru temperatura de -80 de grade.

„Păstrarea temperaturii optime a vaccinurilor în situații de siguranță va fi asigurată cu ajutorul unui generator care să preia sarcina de alimentare electrică în cazul eventualelor disfuncționalități în circuitul electric public”, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru celelalte centre regionale, capacitatea de stocare va fi cuprinsă între 150.000 și 200.000 de doze de vaccin, pentru fiecare astfel de centru.

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților de vaccinare (CNCAV) împotriva COVID-19, medic colonel dr. Valeriu Gheorghiță a estimat sosirea primei tranșe simbolice de 10.000 de doze în data de 26 decembrie. Dozele vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase din prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Totodată, președintele CNCAV a precizat că începând de ieri, 21 decembrie, echipamentele frigorifice intrate în dotarea Institutului „Cantacuzino” vor începe să fie distribuite către cele șase centre regionale de depozitare, urmând ca, pentru transportul vaccinului, să fie folosite mai multe tipuri de mijloace auto.

Distribuirea cantităților mai mari de vaccinuri se va putea realiza cu aeronavele C 27 J Spartan, aflate în dotarea Ministerului Apărării Naționale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe