Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ce capacitate de stocare a vaccinurilor anti-COVID are Institutul „Cantacuzino”

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 22 decembrie 2020, ora 10:37

Prezentarea Centrului național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19, destinat utilizării în cele trei etape alocate procesului de vaccinare din țara noastră, a avut loc vineri.

Potrivit platformei vaccinare-covid.gov.ro, Centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 de la Institutul „Cantacuzino” din București este pregătit pentru începerea vaccinării.

Vaccin_coronavirus

Acest centru național de stocare deține toate avizele pentru funcționare și are o capacitate de aproximativ 1.500.000 de doze de vaccin, pentru temperatura de -80 de grade.

„Păstrarea temperaturii optime a vaccinurilor în situații de siguranță va fi asigurată cu ajutorul unui generator care să preia sarcina de alimentare electrică în cazul eventualelor disfuncționalități în circuitul electric public”, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru celelalte centre regionale, capacitatea de stocare va fi cuprinsă între 150.000 și 200.000 de doze de vaccin, pentru fiecare astfel de centru.

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților de vaccinare (CNCAV) împotriva COVID-19, medic colonel dr. Valeriu Gheorghiță a estimat sosirea primei tranșe simbolice de 10.000 de doze în data de 26 decembrie. Dozele vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase din prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Totodată, președintele CNCAV a precizat că începând de ieri, 21 decembrie, echipamentele frigorifice intrate în dotarea Institutului „Cantacuzino” vor începe să fie distribuite către cele șase centre regionale de depozitare, urmând ca, pentru transportul vaccinului, să fie folosite mai multe tipuri de mijloace auto.

Distribuirea cantităților mai mari de vaccinuri se va putea realiza cu aeronavele C 27 J Spartan, aflate în dotarea Ministerului Apărării Naționale.

Etichete: Institutul „Cantacuzino” vaccin covid-19 vaccin coronavirus vaccin covid vaccinare impotriva COVID-19 Strategia Nationala de Vaccinare vaccinare impotriva covid vaccinare medici centre de vaccinare vaccinare anti covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.