Newsflash
Știri

Cazul nr. 7 de infecție cu coronavirus, depistat pe teritoriul României

de Florentina Ionescu - mar. 6 2020
Cazul nr. 7 de infecție cu coronavirus, depistat pe teritoriul României

Autoritățile au anunțat în această dimineață cazul no 7. În urma testelor realizate la Timișoara pe 5 martie 2020 asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani (cel declarat miercuri al șaselea român cu COVID-19), a fost depistat acum un nou caz pozitiv.

Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

test-pozitiv-coronavirus-timisoara

În cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacți ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative. Persoanele menționate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.

Citește și: Al șaselea caz de coronavirus, confirmat în România

În cursul acestei dimineți (vineri) va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe, potrivit Grupului de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Sănătății.

Până acum, trei persoane vindecate

Ieri, potrivit unui comunicat al MS, trei din cele șase persoane diagnosticate cu COVID-19 pe teritoriul României au fost declarate vindecate.

Primul caz depistat în țară, bărbatul din județul Gorj, a fost externat. Ceilalți doi pacienți, femeia în vârtă de 38 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, internați într-un spital din Timișoara, au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe