Newsflash
Știri

Câți pacienți cu simptome de COVID-19 au fost testați la „Marius Nasta” de Anul Nou

de Florentina Ionescu - ian. 4 2021
Câți pacienți cu simptome de COVID-19 au fost testați la „Marius Nasta” de Anul Nou

Potrivit cifrelor raportate de Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, în perioada 20 decembrie 2020-2 ianuarie 2021, la această unitate s-au efectuat 107 teste la pacienți cu simptomatologie sugestivă de COVID-19.

Beatrice Mahler a explicat că, în total, în perioada 30 decembrie 2020 - 2 ianuarie 2021 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București s-au prezentat 249 de pacienți. Dintre aceștia, 32 au necesitat internare continuă în secția COVID a unității.

tuse simptome covid simptomatologie infectie

Tot în acestă perioadă s-au realizat 174 de teste RT-PCR  pentru a confirma / infirma infecția cu virusul SARS-CoV-2, dintre acestea 107 teste au fost realizate la pacienți care s-au prezentat la camera de gardă a institutului cu simptomatologie sugetivă de COVID-19, a scris managerul de la „Marius Nasta” pe pagina oficială.

În prezent, în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta sunt internați 78 de pacienți confirmați cu COVID 19 cu forme moderate și severe, iar 14 pacienți sunt internați în compartimentul ATI-COVID și în Unitatea Mobilă ATI, a precizat dr. Beatrice Mahler, de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, pe o cunoscută rețea de socializare, în data de 3 ianuarie.


Notă autor:

Credit foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe