Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Câți pacienți cu simptome de COVID-19 au fost testați la „Marius Nasta” de Anul Nou

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 4 ianuarie 2021, ora 11:31

Potrivit cifrelor raportate de Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, în perioada 20 decembrie 2020-2 ianuarie 2021, la această unitate s-au efectuat 107 teste la pacienți cu simptomatologie sugestivă de COVID-19.

Beatrice Mahler a explicat că, în total, în perioada 30 decembrie 2020 - 2 ianuarie 2021 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București s-au prezentat 249 de pacienți. Dintre aceștia, 32 au necesitat internare continuă în secția COVID a unității.

tuse simptome covid simptomatologie infectie

Tot în acestă perioadă s-au realizat 174 de teste RT-PCR  pentru a confirma / infirma infecția cu virusul SARS-CoV-2, dintre acestea 107 teste au fost realizate la pacienți care s-au prezentat la camera de gardă a institutului cu simptomatologie sugetivă de COVID-19, a scris managerul de la „Marius Nasta” pe pagina oficială.

În prezent, în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta sunt internați 78 de pacienți confirmați cu COVID 19 cu forme moderate și severe, iar 14 pacienți sunt internați în compartimentul ATI-COVID și în Unitatea Mobilă ATI, a precizat dr. Beatrice Mahler, de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, pe o cunoscută rețea de socializare, în data de 3 ianuarie.

Credit foto: www.rawpixel.com

Etichete: simptome avc simptome covid simptome coronavirus angajari marius nasta Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” institutul marius nasta beatrice mahler

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC