Newsflash
Știri

Câte paturi de ATI mai erau disponibile vineri în țară

de Florentina Ionescu - sept. 27 2021
Câte paturi de ATI mai erau disponibile vineri în țară

Vinerea trecută, 24 septembrie, în toată țara erau 1.116 de paturi ATI ocupate la nivelul întregii țări, fiind vorba de cele destinate pacienților cu COVID-19. Pe lângă acestea, erau în unele județe și paturi libere, au anunțat autoritățile.

În 24 septembrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național existau 1239 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1116 de paturi ATI erau ocupate la nivelul întregii țări. 

paturi ATI vineri 24 septembrie

În București erau avizate de DSP 254  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național eraulibere 23 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București erau 2 paturi libere la momentul transmiterii comunicatului către redacție. 

MS a anunțat că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. 

paturi ati bucuresti

Totodată, MS a menționat că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare. 

Situația în țară 

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Bihor -1 pat ATI
București-2 paturi ATI
Cluj-3 paturi ATI
Constanța-1 pat ATI
Covasna - 1 pat ATI
Dolj-4 paturi ATI
Harghita-2 paturi ATI
Mureș-2 paturi ATI
Sibiu -5 paturi ATI
Timis-2 paturi ATI


Notă autor:

Fotografie creată de CDC, de la Pexels

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe