Newsflash
Știri

Cătălin Cîrstoiu revine la conducerea SUUB

de Cristina GHIOCA - mai 1 2020
Cătălin Cîrstoiu revine la conducerea SUUB

Pentru o perioadă de șase luni, începând cu marţi 28 aprilie, prof. dr. Cătălin Florin Cîrstoiu este manager interimar la Spitalul Universitar de Urgenţă București (SUUB).

Prof. dr. Cătălin Cârstoiu

Numirea sa în funcţie a avut loc după ce ministrul Sănătăţii a aprobat încetarea contractului de management al dr. Adriana Nica, contract care era deja suspendat din 21 martie. Încă de atunci profesorul Cîrstoiu a fost desemnat să asigure managementul spitalului.

Amintim că suspendarea de la conducere a dr. Adriana Nica a survenit după ce Corpul de Control al MS a constatat mai multe deficienţe de management, dar și pentru că, în acea perioadă, nu au fost luate măsuri adecvate de prevenire a infectării personalului medical și a pacienţilor cu SARS-CoV-2. În Nota întocmită de Corpul de Control se arată că măsurile procedurale au fost luate abia după confirmarea pacienţilor cu COVID-19.

Prof. dr. Cătălin Florin Cîrstoiu a mai fost manager al SUUB în perioada 2009-2016. A renunţat la funcţie după ce a fost numit decan al Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila”. Specialist în Ortopedie-Traumatologie, acesta are și competenţe în chirurgie artroscopică. De-a lungul carierei a primit mai multe premii și distincţii, publicând, totodată, numeroase lucrări știinţifice și cărţi. În anul 2010, președintele României i-a conferit Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe