Newsflash
Știri

„Carol Davila“ s-a lansat în noul an universitar

de Dan Dumitru MIHALACHE - oct. 11 2013
„Carol Davila“ s-a lansat în noul an universitar
   Promoţia „Prof. dr. Gheorghe Marinescu“ (numele dat anului care începe acum studiile la medicină), de la UMF „Carol Davila“ Bucureşti, a primit undă verde pentru începerea cursurilor universitare; la 1 octombrie 2013, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar pentru aproximativ 9.000 de studenţi care învaţă aici, 1.200 dintre ei fiind „boboci“. „Aveţi şansa să descoperiţi o profesie fără limite, din care puteţi să faceţi o artă. Aţi ales o profesie în care mediocritatea şi incompetenţa nu au loc, o profesie unde nu există nicio scuză. (…) Ţineţi seama de principiul practicii medicale: mai întâi de toate să nu faci rău!“, spunea acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila“, mulţimii de studenţi aflate în Amfiteatrul „George Emil Palade“ al Facultăţii de Medicină. I-a îndemnat, totodată, pe tinerii studenţi să descopere „tainele cunoaşterii“ şi să dezvolte proiecte inovatoare şi de cercetare în medicină. 
   Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Senatului UMF, a prezentat asistenţei utilitatea şi necesitatea folosirii noilor tehnologii, recomandând întrebuinţarea cu încredere a oricărui device ce oferă posibilităţi de a învăţa.
   „Sunteţi studenţii celei mai prestigioase facultăţi de medicină din ţară“, le spunea acestora prof. dr. Doina Pleşca, decanul Facultăţii de Medicină, opinie împărtăşită şi de prof. dr. Dumitru Lupuliasa, decanul Facultăţii de Farmacie. El le-a dorit studenţilor să păşească în primul an cu dreptul şi cu convingerea că la UMF „Carol Davila“ vor avea parte de un corp didactic exigent atunci când trebuie, dar cu care pot comunica pentru a dezlega orice secrete ale medicinii.
   Prof. dr. Dragoş Vinereanu, prorector al UMF „Carol Davila“, îndemna studenţii proaspăt intraţi pe porţile universităţii ca, încă de pe băncile facultăţii, să încerce să descopere ceva, să încerce să gândească ce ar putea face, cum ar putea duce lucrurile mai departe. Şi dacă vor duce lucrurile mai departe, să încerce să publice, căci dacă nu publică nu există. Şi dacă tot publică, s-o facă în jurnalele care sunt citite în lumea întreagă.
   La ceremonia de deschidere au mai participat şi prof. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, precum şi prof. univ. Tudor Prisecaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe