Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Care sunt spitalele în care vor fi vaccinați primii profesioniști din sănătate împotriva COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 18 decembrie 2020, ora 10:53

Primirea vaccinului anti-COVID în România ar putea avea loc în perioada 26-31 decembrie 2020, iar primii care vor fi vaccinați sunt cei din personalul medico-sanitar din zece spitale importante din țară.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România a fost adoptată, iar autoritățile au explicat astăzi care este stadiul actual al activităților logistico-medicale.

vaccinare personal medico sanitar anti covid-19
Credit foto: by Kristine Wook de la Unsplash

 

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță principalele activități din cadrul Strategiei de Vaccinare împotriva acestei boli, care se vor desfășura în perioada imediat următoare. Așadar, autoritățile au în vedere finalizarea pregătirilor de tip logistic și medical pentru recepționarea vaccinului împotriva COVID-19, BNT162b2, produs de BioNTech și Pfizer.

Astfel, luând în considerare că Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech și Pfizer, CNCAVare în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26-31 decembrie 2020, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

centru de primire și stocare

În România, centrul național de primire și stocare a dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București.

Dozele de vaccin alocate primei tranșe „simbolice” vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale de fază I (conform ordinului MS nr. 555 din 3 aprilie 2020).

Spitalele de fază I sunt acelea care internează pacienții cu COVID-19 simptomatici și asigură tratamentul formelor de boală medii, severe și critice.

 1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
 2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“
 3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)
 4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca
 5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța
 6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova
 7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
 8. Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare
 9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
 10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).

Institutul „Cantacuzino”, în curs de avizare

Avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București ca centru național de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare.

Au fost finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la minus 80 ° C, iar până astăzi, 18 decembrie, se arată în comunicat, vor fi finalizate la nivelul CNCAV procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

De asemenea, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului vaccinator. Se estimează că toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020, potrivit sursei citate.

Etichete: Vaccinul Pfizer-BioNTech vaccinare impotriva COVID-19 Strategia Nationala de Vaccinare doze vaccin depozitare vaccin strategie de vaccinare vaccinare medici centre de vaccinare vaccinare anti covid-19 centre regionale vaccin covid campanie de vaccinare vaccin pfizer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 199 de lei
 • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC