Pe site-ul MS se află postat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind promovarea cardului naţional (CN) de sănătate. Proiectul va fi în dezbatere publică până la începutul lunii decembrie. CN devine obligatoriu pentru fiecare asigurat ce doreşte să apeleze la servicii medicale în unităţile sanitare din reţeaua publică. El cuprinde informaţii generale precum: datele de identitate, codul numeric personal, codul de asigurat, acronimul casei naţionale de sănătate care emite cardul, precum şi numărul de identificare a acestuia. (...) "> Cardul de sănătate – a doua carte de identitate - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Cardul de sănătate – a doua carte de identitate

de MINISTERUL SĂNĂTĂŢII - nov. 12 2010
Cardul de sănătate – a doua carte de identitate

    Pe site-ul MS se află postat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind promovarea cardului naţional (CN) de sănătate. Proiectul va fi în dezbatere publică până la începutul lunii decembrie. CN devine obligatoriu pentru fiecare asigurat ce doreşte să apeleze la servicii medicale în unităţile sanitare din reţeaua publică. El cuprinde informaţii generale precum: datele de identitate, codul numeric personal, codul de asigurat, acronimul casei naţionale de sănătate care emite cardul, precum şi numărul de identificare a acestuia. (...)
 

Importante sunt însă şi datele de natură medicală, care vor fi stocate pe un cip: diagnostice medicale cu risc vital, grupa sanguină şi RH, status-ul asiguratului: sănătos sau bolnav cronic, status-ul donor organe ş.a. Implementarea cardului va începe la 1 ianuarie 2011, cetăţenii primind acest card contra cost. Preţul actualmente estimat: 2 euro. Vom reveni cu amănunte.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe