Newsflash
Știri

Caravana prostatei

de Dr. Mihail CĂLIN - sept. 21 2011
Caravana prostatei
   La 13 septembrie a.c, Asociaţia Română de Urologie (ARU) a dat startul unei caravane de informare şi educare a populaţiei cu privire la patologia prostatei, precum şi la necesitatea controlului medical şi a tratamentului corect al afecţiunilor acesteia. Acţiunea se desfăşoară în Bucureşti, Iaşi şi Cluj, în perioada 12–18 septembrie, cu sprijinul unei companii farmaceutice, în cadrul Săptămânii Europene a Urologiei, şi presupune, printre altele, expunerea în locuri publice a unui mulaj de prostată de mari dimensiuni, ce va fi folosit de specialişti urologi pentru explicarea anatomiei şi simptomatologiei specifice acestui organ.
   Dl prof. dr. Ioanel Sinescu, preşedintele ARU, a explicat necesitatea acţiunilor întreprinse cu această ocazie: „Prostata este organul pe care se grefează unul din cele mai frecvente cancere din patologia umană, iar hiperplazia benignă de prostată (HBP) devine la rândul ei, prin manifestările sale, o problemă de sănătate publică“. Astfel, potrivit datelor ARU, unul din doi bărbaţi români trecuţi de 50 de ani prezintă simptome cauzate de afecţiuni ale prostatei, iar 45.000 sunt diagnosticaţi anual cu HBP. Un alt mesaj important îl reprezintă necesitatea diagnosticării precoce, prin examenul fizic însoţit de tuşeu rectal, ecografie prostatică şi determinarea antigenului specific prostatic (PSA).
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe