Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Când va începe a treia etapă de vaccinare anti-COVID în România

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 5 ianuarie 2021, ora 17:24

Colonel medic dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare și medic primar boli infecțioase, a oferit detalii astăzi despre următoarele două etape ale campaniei de vaccinare anti-COVID.

Etapa a treia de vaccinare anti-COVID, pentru populaţia generală, ar putea începe din luna aprilie, a declarat în această după-amiază preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, potrivit AGERPRES.

dr valeriu gheorghita spitalul militar

Acesta a răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți la conferința de presă din această după-amiază, de la Palatul Victoria, și a explicat că pentru prima etapă sunt prevăzute peste 370 de centre de vaccinare pentru cei care lucrează în sistemul medical și social.

„În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare, estimăm că la începutul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care îl putem lua în calcul, însă trebuie să înţelegem că folosim acest termen de estimare pentru că momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influenţat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin şi de capacitatea de vaccinare. În momentul de faţă, pentru etapa unu sunt prevăzute 376 de centre de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul medical şi social”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă.

În plus, acesta a completat că se estimează că etapa a doua a campaniei de vaccinare poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie:

„Deci, practic, după data de 15 ianuarie, în acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment vorbim de 1.884 de centre medico-sociale şi sunt aproape 40.000 de persoane în aceste centre, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. S-a început deja la nivelul fiecărui judeţ constituirea acestor echipe mobile, pentru a fi efectuate toate trainingurile necesare”.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor din etapa a doua de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță a menționat că ar fi vorba de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani şi persoane cu boli cronice.

Etichete: Valeriu Gheorghiță campanie de vaccinare vaccinare anti-COVID-19 vaccinate impotriva COVID-19 grupe de vaccinare vaccinare covid-19 vaccinare impotriva COVID-19 vaccinare impotriva covid vaccinare medici centre de vaccinare vaccinare anti covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.