Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Campanie umanitară: rechizite, măști și dezinfectanți pentru copiii din Călărași

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 2 octombrie 2020, ora 12:11

Sanofi Romania și Crucea Roșie Română anunță că și-au unit forțele într-o nouă campanie umanitară, donând rechizite și nu numai unor copii din județul Călărași.

Astfel, Sanofi Romania, prin divizia Consumer Healthcare (medicamente fără prescripție medicală și suplimente alimentare) va dona ghiozdane echipate cu rechizite, măști și dezinfectanți către 70 de copii din județul Călărași, care provin din familii cu posibilități materiale reduse, se arată într-un comunicat remis redacției.

Toti pentru sanatate, sanatate pentru toti

Inițiativa este o continuare a campaniei umanitare „Toți pentru sănătate, sănătate pentru toți”, desfășurată în perioada februarie - mai 2020, în 20 de orașe din România.

Peste 5.000 de produse dedicate îngrijirii sănătății au fost colectate de la populație în cele peste 50 de farmacii partenere, cu ajutorul a aproximativ 200 voluntari din Crucea Roșie și Sanofi Romania.

Produsele colectate au ajuns la 36 de unități beneficiare: asociații pentru copii defavorizați, cămine pentru persoane vârstnice și centre de îngrijiri paliative.

Donație financiară

Suplimentar, compania farmaceutică menționată anterior a făcut o donație financiară de 200.000 lei către Crucea Roșie Română pentru proiecte dedicate îngrijirii sănătății.

„Am fost impresionați de mobilizarea românilor în campania «Toți pentru sănătate, sănătate pentru toți». Și de data aceasta oamenii au înțeles că fiecare dintre noi poate contribui, donând produse de primă necesitate în îngrijirea sănătății persoanelor mai puțin norocoase, care au acces limitat la produse și servicii medicale”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Acesta a subliniat că mulțumește partenerului său pentru donația financiară, fondurile fiind direcționate către lupta împotriva COVID-19.

Ghiozdane - donatie Sanofi 1

„Sănătatea și educația sunt două domenii esențiale, ambele greu încercate în contextul pandemic. Ne bucurăm că prin parteneriatul cu Crucea Roșie facilităm accesul persoanelor defavorizate la produse pentru îngrijirea sănătății și ajutăm copiii din familii cu posibilități financiare reduse să aibă cele necesare pentru școală. Campania «Toți pentru sănătate, sănătate pentru toți» a avut impact pentru că nu am fost singuri! Ni s-au alăturat oamenii inimoși care au donat, farmaciile care au găzduit acțiunile de colectare și nu în ultimul rând voluntarii, atât colegii mei din Sanofi Romania, cât și reprezentanții din Crucea Roșie Română. Le mulțumesc tuturor pentru implicare! Cred că una dintre lecțiile acestui an a fost că împreună suntem mult mai puternici și îi putem ajuta pe cei defavorizați să aibă o viață mai sănătoasă și mai împlinită”, a declarat dr. Iulia Roșian, General Manager Consumer Healthcare Sanofi Romania & Moldova.

În ce orașe s-a mai desfășurat campania

Campania „Toți pentru sănătate, sănătate pentru toți” a fost organizată în: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, București, Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Gura Humorului, Mediaș, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Suceava, Timișoara și Târgu Mureș.

Românii au donat produse din următoarele categorii: durere, antispastice, răceală și gripă, tuse și durere în gât, produse pentru sistemul digestiv (protectoare hepatice, laxative, antiacide, probiotice), suplimente alimentare (produse pe bază de magneziu, vitamine și minerale), produse de prim-ajutor (bandaje, plasturi), produse pentru bebeluși (șervețele umede, biberoane) și produse de igienă personală (periuțe și paste de dinți).

Etichete: Sanofi România Sanofi donatie campanie umanitara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.