Newsflash
Știri

Campanie pentru donarea de sânge în autobuzele STB

de L. Budin - iul. 14 2022
Campanie pentru donarea de sânge în autobuzele STB

Primăria Capitalei derulează, în 34 de autobuze ale Societăţii de Transport Bucureşti, o campanie de promovare a donării de sânge.

Primăria Bucureștiului a semnat în urmă cu patru luni un protocol cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, prin care se angajează să promoveze activitatea de donare de sânge, informează Agerpres

donare-sange1

Începând de azi, circulă în Bucureşti 34 de autobuze care sunt colantate cu mesaje care informează populaţia asupra donării de sânge. În cadrul acestui parteneriat, (...) în sediile Primăriei Municipiului Bucureşti încurajăm această campanie”, a spus primarul general Nicuşor Dan. 

Campania va rula şi pe ecranele electronice din autobuzele STB.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti, Doina Goşa, a precizat că donarea de sânge are loc în centrele de transfuzie sanguină, unde se vor derula toate procedurile necesare, inclusiv selecţia donatorilor.

În ultimul an s-a schimbat segmentul donatorilor şi avem foarte mulţi tineri care vin să doneze sânge şi ei fac parte din toate categoriile sociale. (...) În ultimii ani sunt mulţi donatori care vin să doneze, pur şi simplu să facă un bine, şi nu neapărat pentru acel bon de masă. (...) Donarea de sânge este mai sigură pentru pacientul din spital, dacă donatorul o face nemotivat. Dacă donatorul se gândeşte la voucherul acela de hrană, el poate să ascundă medicului de la consultaţie anumite afecţiuni şi poate să pună în pericol atât sănătatea lui, cât şi pe cea a primitorului”, a explicat Doina Goşa.

Potrivit acesteia, a început şi distribuirea cardurilor pentru donatorii de sânge.

Ea a afirmat că instituţia pe care o reprezintă are mai multe planuri pentru fidelizarea donatorilor, cel mai important fiind cel care vizează educația timpurie privind donarea de sânge.

Medicii de familie trag un semnal de alarmă: vaccinarea copiilor, în colaps

Spitalul Filantropia va fi închis pentru igienizare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe