Newsflash
Știri

Campanie națională de prevenție a cancerului cervical

de Dorina Novac - oct. 22 2020
Campanie națională de prevenție a cancerului cervical

Synevo România lansează o campanie de conștientizare a importanței testelor HPV. Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate prin cancer în rândul femeilor din țară.

În perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, Synevo România va organiza mai multe acțiuni de informare adresate pacientelor și cadrelor medicale oferind un pachet de screening pentru cancerul cervical, în cadrul căruia testul CINtec® PLUS poate fi accesat gratuit de pacientele cu rezultat pozitiv la testul cobas​®​ HPV.

cancer col
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit unui comunicat de presă, până la 80% din cazurile de cancer de col uterin pot fi prevenite prin programe organizate de screening.

„Dorim să intervenim cu toate instrumentele de care dispunem pentru reducerea incidenței cancerului de col uterin în România – cea mai mare la nivelul Uniunii Europene – prin campanii de comunicare adresate medicilor și pacientelor, oferte comerciale și studii care oferă tuturor celor implicați o imagine clară asupra obstacolelor întâlnite și evidențiază nivelul de informare privind riscurile și modalitățile de prevenție”, a declarat doctor Antoanela Curici, director medical Synevo România.

Pachetul de screening pentru cancer cervical oferit pacientelor în intervalul octombrie 2020 – ianuarie 2021 cuprinde un test PAP în mediu lichid și un test cobas​®​ HPV ADN pentru detectarea tulpinilor cu risc crescut, cu identificarea genotipurilor 16, 18.

Pacientele cu rezultat pozitiv HPV primesc gratuit testul CINtec​​®​ PLUS (prețul de listă al acestuia este de 370 de lei). Costul total al pachetului de screening oferit de Synevo este de 268 de lei.

Pacientele pot accesa oferta în toate cele 72 de centre Synevo din București și din țară, unde se recoltează probe ginecologice.

„Probele sunt analizate cu ajutorul unui echipament de ultimă generație cobas® 6800, cu o capacitate de procesare de peste 500 de probe/zi”, informează reprezentanții Synevo.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe