Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Campanie mondială de strângere de fonduri pentru combaterea COVID-19

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 24 aprilie 2020, ora 19:53

Uniunea Europeană anunță că va demara, alături de partenerii săi globali, în 4 mai, o campanie de strângere de fonduri la nivel mondial, ca răspuns la noul coronavirus.

OMS și alt organizații mondiale din domeniul sănătății au lansat un apel comun pentru dezvoltarea unui acces rapid și echitabil la diagnostic, terapii și vaccinuri împotriva COVID-19, care să fie sigure, de calitate, eficace și la prețuri accesibile. Pentru a strânge aceste fonduri, în valoare de 7,5 miliarde de euro, Uniunea Europeană și partenerii săi vor organiza un maraton mondial al donatorilor, invitând țări și organizații din întreaga lume să doneze.

Trebuie să reunim întreaga lume – atât liderii săi, cât și cetățenii – în lupta împotriva coronavirusului. Peste doar zece zile, vom lansa o campanie de donații la nivel mondial. Un adevărat maraton. Deoarece, pentru a învinge coronavirusul, este nevoie de un răspuns global și de acțiuni susținute pe mai multe fronturi. Trebuie să dezvoltăm un vaccin, să îl producem și să facem astfel încât acesta să ajungă în fiecare colț al lumii. La un preț accesibil. (Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene)

Începând cu 4 mai, Comisia va înregistra donațiile și va anunța și următoarele etape-cheie ale unei campanii mondiale, care va viza reconstituirea în permanență a fondurilor disponibile. Fondurile colectate vor fi canalizate în trei direcții: teste de diagnosticare, tratamente și vaccinuri.

Numărătoarea inversă până la startul maratonului începe astăzi, prima zi a Săptămânii Mondiale a Vaccinării 2020. Tema din acest an este #VaccinesWork for All (Vaccinarea este utilă pentru toată lumea), iar campania se va concentra pe modul în care vaccinurile, precum și persoanele care le dezvoltă, le furnizează și le primesc acționează pentru a proteja sănătatea tuturor, pretutindeni.

Raspunsul mondial la coronavirus

Apel comun de acțiune

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și un grup inițial de actori globali din domeniul sănătății au lansat, la 24 aprilie, o colaborare vizând accelerarea dezvoltării și producției, precum și accesul echitabil la scară mondială la noile tehnologii medicale esențiale pentru combaterea COVID-19. Printre actorii din cadrul acestui grup se numără Fundația Bill & Melinda Gates, Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariției unei epidemii, Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare, Fondul global, UNITAID, Wellcome Trust și Banca Mondială. Împreună, aceștia s-au angajat să atingă obiectivul comun ce constă în oferirea unui acces global echitabil la instrumente inovatoare pentru combaterea COVID-19.

Înțelegem că nu putem face acest lucru singuri și că trebuie să colaborăm în parteneriat (…) cu toate părțile interesate – lideri politici, parteneri din sectorul public și privat, societatea civilă, mediul academic și toate celelalte părți interesate din întreaga societate – valorificându-ne în comun punctele forte și vocile pentru a conduce către soluții colective, o cale accelerată și acces pentru toți. Suntem mai puternici, mai rapizi și mai eficienți lucrând împreună. (Apelul comun de acțiune)

Pentru a răspunde acestui apel, UE își unește forțele cu Franța, Germania, Regatul Unit, Norvegia și Arabia Saudită pentru a găzdui o conferință a donatorilor, dându-se astfel curs declarației formulate de președinta Ursula von der Leyen, la 15 aprilie referitoare la organizarea de către Comisie a unui eveniment online al donatorilor pentru a finanța dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19.

Etichete: donatii vaccin coronavirus Uniunea Europeană OMS Apel comun raspuns global

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.