Newsflash
Știri

Campanie de vaccinare în Republica Moldova: „La cimitir sunt destule locuri”

de Dorina Novac - nov. 9 2021
Campanie de vaccinare în Republica Moldova: „La cimitir sunt destule locuri”

Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova a realizat un spot pro-vaccinare împotriva COVID-19, prin care atenționează că pandemia nu s-a terminat.

Cretu

„Pandemia nu s-a terminat! Depinde de fiecare dintre noi când și mai ales cum vom ieși din ea. Vaccinează-te și rămâi în viață!”, este mesajul filmulețului.

Protagonistul acestui filmuleț este actorul Emilian Crețu, care a jucat mai multe roluri – medic, gropar, patron de pompe funebre și pacient internat în spital. 

În videoclip, oamenii sunt anunțați, în mod ironic, că nu trebuie să-și facă griji de evoluția pandemiei de COVID-19, pentru că în Chișinău se află cel mai mare cimitir din Europa.

campanie de vaccinare RM

Mai multe mesaje din videoclip:

„Până acum, peste 7.000 de moldoveni au murit de COVID. Tulpinile noi sunt mult mai agresive și mult mai contagioase. Dar tu nu trebuie să-ți faci griji”.

„În Chișinău, de exemplu, avem cel mai mare cimitir din Europa. Aici sunt destule locuri. Așa că, nu-ți fă griji”.

„Dacă vei avea noroc și vei avea doar o formă ușoară, vei scăpa cu medicamente și mască de oxigen, dar asta numai în cazul în care vor fi suficiente aparate și locuri disponibile în spitale”.

„Doctorii vor ceda din cauza extenuării, dar tu să nu-ți faci griji. Asta nu e problema ta. Să se descurce ei cumva”.

După astfel de mesaje, oamenii sunt anunțați că pandemia nu s-a terminat și sunt îndemnați să se vaccineze împotriva COVID-19. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe