Newsflash
Știri

Campanie anti-tutun

de Bianca URSU - apr. 20 2018
Campanie anti-tutun
Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) derulează campania „Big Tobacco, Tiny Targets”, lansată la 9 martie în 22 de țări ale lumii, pentru reducerea consumului de tutun în rândul tinerilor. Conform statisticilor, România se află pe locul patru în Europa în rândul adolescenților care fumează săptămânal, procentul fumătorilor foarte tineri fiind de cinci ori mai mare față de cel din SUA. Printre cauze se numără modalitățile agresive de promovare a tutunului, dar și lacunele din legislația de control. Deși promovarea țigărilor obișnuite este interzisă prin lege, producătorii desfășoară campanii din ce în ce mai agresive pentru atragerea de noi utilizatori pentru produsele noi pe bază de tutun.
    Prin această campanie, studenții doresc să tragă un semnal de alarmă privind promovarea abuzivă a tutunului clasic și a celui fără ardere. Ei propun modificarea legislației anti-tutun, astfel încât prevederile să poată fi aplicate în mod unitar tuturor produselor din această industrie. Totodată, reprezentanții asociațiilor susțin restricționarea oricărei forme de reclamă și sponsorizare, argumentând că promovarea noilor produse din tutun ca fiind „mai puțin nocive” determină crearea unei impresii eronate cu privire la caracteristicile produsului și la efectele sale asupra sănătății. 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe