Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Campania demarată de OMS, de Ziua Mondială a Igienei Mâinilor

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 6 mai 2020, ora 13:04

Ieri a fost marcată și la noi în țară Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, numită de OMS „Hand Hygiene Day”.

Cu această ocazie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) derulează o amplă campanie, care ajunge și în țara noastră prin intermediul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) - Filiala București.

igiena mainilor

Organizația a postat ieri un mesaj pe o rețea de socializare, amintind astfel de rolul crucial pe care îl au asistenții medicali și moașele.

„Astăzi, celebrăm Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, ocazie cu care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) derulează campania cu tema „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”. În anul Asistentului medical şi al moaşei, OMS recunoaşte rolul crucial pe care asistenții medicali și moașele îl au în furnizarea de îngrijiri sigure şi de calitate, prin promovarea mesajului “Îngrijirile curate sunt în mâinile voastre”. În procesul de îngrijire a pacienților, igiena mâinilor este considerată cea mai simplă și eficientă măsură pentru prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale. În contextul epidemiologic actual al pandemiei cu COVID-19, igiena mâinilor şi-a dovedit eficienţa în limitarea răspândirii infecţiei cu noul tip de coronavirus”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială a OAMGMAMR filiala Bucureşti.

poster campanie igiena mainilor

Sursa foto: www.who.int, OAMGMAMR Filiala București

Etichete: anul moasei anul asistentului medical si al moasei Asistent moasă igiena mainilor spalatul pe maini

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.