Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cadre medicale și pacienți de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, cu coronavirus

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 2 iunie 2020, ora 10:45

În presă a apărut recent informația că la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” au fost depistate 16 cazuri de COVID-19 la personalul din această unitate.

Potrivit Agerpres, reprezentanții Spitalului „Bagdasar-Arseni” au confirmat existența celor 16 cazuri, transmițând o informare. Aceste persoane au fost asimptomatice, potrivit sursei citate.

„Confirmăm doar parţial ştirea apărută în presă, în sensul că avem un număr însemnat de colegi depistaţi pozitiv COVID în Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului, dar în niciun caz nu putem vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului Spital Bagdasar. Este vorba despre 16 colegi, între care un medic şi 6 asistente de pe Chirurgie. Cu toţii au fost asimptomatici, cum de altfel au fost şi cei trei pacienţi depistaţi pozitiv”, potrivit informării de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

medic asistente confirmari covid-19 bagdasar arseni

Reprezentanții spitalului mai spun în aceeași informare că cei trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieşit negativ. Ca urmare a depistării cazurilor de infecție cu coronavirus, s-au luat mai multe măsuri:

  • suspendarea internărilor pe Secţia de Chirurgie generală a acestui spital,
  • echiparea tuturor pacienţilor şi a personalului din secţie cu echipament de protecţie specific pentru nivelul suspect COVID-19,
  • nebulizarea şi decontaminarea secţiei de Chirurgie generală.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.