Newsflash
Știri

Cabinet de gastroenterologie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

de Dorina Novac - ian. 20 2020
Cabinet de gastroenterologie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Una dintre cele mai mari unități medicale din Iași, Spitalul de Boli Infecţioase „Sfântul Parascheva”, va avea, din luna februarie, un cabinet de gastroenterologie.

Decizia finală privind înființarea acestui cabinet va fi luată de consilierii județeni din Iași în ședința ordinară de plen de miercuri, 22 ianuarie, scrie bzi.ro.

Un anunț în acest sens a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, care a mai precizat că şi creşterea numărului de locuri pentru medicii rezidenţi este o prioritate.

Potrivit sursei citate, decizia de înfiinţare a noului cabinet a fost luată din cauza gravității bolii sau a riscului epidemiologic crescut, iar unii pacienți nu se pot deplasa de la un spital la altul.

În ședința de miercuri, consilierii județeni vor discuta și despre creșterea numărului de medici rezidenți de la Spitalul de Boli Infecțioase, de la 84 la 120.

„Sper ca odată cu aceste măsuri pe care noi le luăm, să scadă și numărul absolveților de medicină care aleg drumul străinătății. Îi asigur că în spitalele finanțate de Consiliul Județean vor găsi condiții la cele mai înalte standarde pentru a profesa și vor avea parte și de salarizare pe măsură”, declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe