Newsflash
Știri

Buzău: CMR, întâlniri cu autoritățile și cu reprezentanții comunității medicale

de L. Budin - nov. 28 2022
Buzău: CMR, întâlniri cu autoritățile și cu reprezentanții comunității medicale

Se va dezbate problematica resursei umane la nivel local - problema generală a sistemului medical în România, arată reprezentanții Colegiului Medicilor din România.

Colegiul Medicilor din România continuă organizarea în teritoriu de întâlniri cu autoritățile și comunitatea medicală de la nivel local, pentru a identifica soluții și oportunități de dezvoltare a resursei umane din domeniul sanitar în concordanță cu nevoile populației și ale pacienților de la nivelul fiecărui județ, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CMR.

pesonal-medical

Luni, 28 noiembrie, reprezentanții CMR se vor întâlni cu membri ai comunității medicale din județul Buzău, cu autoritățile județeane și locale și cu mass-media.

Numeroase județe din țară se confruntă cu aceeași problemă: număr insuficient de medici pe anumite specialități.

Adesea, personalul medical face alegerea de a-și desfășura activitatea cu precădere în marile orașe, localități care sunt și importante centre universitare în medicină, sau să profeseze în sistemul privat sau în străinătate.

Ca urmare, mai ales în teritoriu, apare deteriorarea resursei umane– medici – în special în localitățile administrative de tipul satelor și comunelor, dar sunt situații când și la nivelul reședințelor de județ sunt probleme cu numărul insuficient de medici pe anumite specialități medicale”, se arată în postare.

Pacienții nu ar trebui să fie nevoiți să caute diverse alternative de unități medicale, în care să se trateze și sa se diagnosticheze pentru problemele de sănătate, la distanțe foarte mari și în afara județelor din care provin. Tocmai de aceea, unul din obiectivele CMR este reprezentat de implicarea în creșterea numărului de medici, proporțional, la nivel național pentru a gestiona cât mai eficient populația.

Astfel, întâlnirile, precum cea care se va organiza luni la Buzău, au rolul de a explora alături de factorii locali, posibilitățile aflate la îndemână pentru a asigura existența unui sistem sanitar calitativ și cât mai complet la nivel județean. Nu in ultimul rand, se va discuta și despre situația centrelor de permanență”, se mai arată în postare.

CMR cere suplimentarea locurilor la rezidenţiat pentru medicina de familie

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe