Newsflash
Știri

Bucureștiul nu se închide și nu intră în carantină

de Dorina Novac - mar. 12 2020
Bucureștiul nu se închide și nu intră în carantină

Grupul de Comunicare Strategică informează că Bucureștiul nu va intra în carantină. Anunțul a fost făcut ca urmare a unor informații false vehiculate prin intermediul rețelelor sociale.

În prezent, nu există nicio discuție cu privire la intrarea în carantină a Bucureștiului sau a altui oraș din țară, a precizat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„Infirmăm în mod categoric informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, folosindu-se inclusiv canale de comunicare privată, pentru diseminarea ipotezei «închiderii/carantinării» municipiului București. NU există nicio discuție despre «închiderea/carantinarea» Capitalei sau a vreunui oraș din România!”, informează sursa citată.

bucuresti coronavirus

Potrivit grupului, în ultima perioadă, în mod sistematic, sunt transmise informații false, prin intermediul rețelelor sociale sau prin intermediul unor publicații.

„Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenții ostile ordinii sociale și de o agendă contrară interesului public. Această situație devine cu atât mai gravă în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate”, susțin reprezentanții GCS.

Mai mult, sursa citată menționează că Inspectoratul General al Poliției s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infacțiunii de „comunicarea de informații false”, faptă prevăzută de art. 404 Cod Penal și pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.


Notă autor:

Sursa imagine: pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe