Newsflash
Știri

Bucureștiul, implicat într-un parteneriat al Bloomberg Philanthropies pentru orașe sănătoase

de Florentina Ionescu - aug. 20 2021
Bucureștiul, implicat într-un parteneriat al Bloomberg Philanthropies pentru orașe sănătoase

Pe lista orașelor care se alătură organizației nonprofit Bloomberg Philanthropies, mai exact unui parteneriat intitulat „Partnership for Healthy Cities”, se află și Bucureștiul.

Cu o investiție de 31 de milioane de dolari, Bloomberg Philanthropies își extinde inițiativa către 70 de orașe, creând astfel medii urbane mai sănătoase, se arată pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății, www.who.int

orase mai sanatoase OMS

Organizația Bloomberg Philanthropies a anunșat ieri că își reînnoiește angajamentul în ceea ce privește inițiativa sa de a crea medii urbane mai sigure și mai sănătoase, cu o investiție de 31 de milioane de dolari. 

Reprezentanții acestui ONG au împărtășit și informația că șase noi orașe se vor alătura parteneriatului din rețeaua Partnership for Healthy Cities: București (România); Cairo (Egipt); Córdoba (Argentina); Dublin (Irlanda); Greater Manchester (Marea Britanie); și Varșovia (Polonia).

Parteneriatul pentru orașe sănătoase al Bloomberg Philanthropies este o colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății și cu Vital Strategies, care este o organizație globală dedicată sănătății. Această rețea, Partnership for Healthy Cities, este acum alcătuită din 70 de orașe, susține politici de impact ridicat sau programe pentru a reduce bolile netransmisibile și alte traumatisme din respectivele comunități.

Bolile netransmisibile (precum bolile cardiovasculare, diabetul și bolile respiratorii) și traumatismele, precum cele provocate de accidentele rutiere cauzează aproape 80% dintre decesele de pe întregul glob, în fiecare an. În 2020, parteneriatul pentru orașe sănătoase a inclus și oferirea de sprijin orașelor din rețea, pentru răspunsul în fața pandemiei de COVID-19.

„Prin intermediul Parteneriatului pentru Orașe Sănătoase, liderii locali din lume îmbunătățesc sănătatea publică și salvează vieți – iar astăzi ne bucurăm să întâmpinăm șase noi membri. Aceste orașe și primarii lor se angajează să implementeze programe și politici care protejează sănătatea și siguranța a milioane de oameni”, a declarat Michael R. Bloomberg, fondator al Bloomberg LP și Bloomberg Philanthropies și totodată ambasador global pentru bolile netransmisibile și traumatisme al OMS.

Ce vor face autoritățile din aceste șase orașe

Ca parte din acest parteneriat, autoritățile de la Cairo vor crea opțiuni mai sănătoase de mâncare, disponibile pentru persoanele care mănâncă la restaurantele din oraș.

Consiliul local din Dublin va extinde auditul pentru accesul și siguranța pietonilor. Autoritățile din orașul Córdoba se vor axa inițial pe accesul adulților vârstnici la vaccinul împotriva COVID-19. București, Greater Manchester și Varșovia își vor anunța curând proiectele legate de sănătate sau de siguranță.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe