Newsflash
Știri

București: se fac înscrieri pentru simularea admiterii la Medicină

de L. Budin - mai 4 2022
București: se fac înscrieri pentru simularea admiterii la Medicină

Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) anunță că, până pe 7 mai, se fac înscrieri pentru cea de-a XIII-a ediție a simulării examenului de admitere la UMF „Carol Davila”.

Simularea va avea loc pe data de 21 mai, în principal la Palatul Facultății de Medicină (Bd. Eroii Sanitari, nr. 8). Alte locuri unde se va organiza simularea vor fi anunțate ulterior.

examen-studenti

Simularea examenului de admitere este un proiect reprezentativ al SSMB, asociație care se află sub înaltul patronaj al Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» din București. Proiectul reunește anual aproximativ 3.000 de participanți dornici să își testeze atât cunoștințele acumulate, cât și abilitățile de gestionare a timpului și a emoțiilor”, se arată într-un comunicat.

Simularea se va desfășura în același mod ca examenul de admitere, cu respectarea atât a bibliografiei oficiale, cât și a modalității de examinare. Participanții vor avea la dispoziție 150 de minute pentru rezolvarea celor 60 de grile de biologie precum și a celor 40 de grile de chimie sau fizică, conform opțiunii alese de participanți la momentul înscrierii. Subiectele vor fi realizate de cadre didactice ale Facultății de Medicină.

Accesul la simulare se va face începând cu ora 9.30, pe baza cărții de identitate și a dovezii de achitare a taxei de înscriere. După finalizarea probei, toți participanții vor avea ocazia să participe la „UMFCD Students’ Fair” - târgul de activități, care se va desfășura în incinta Palatului Facultății de Medicină.

Pentru înscriere, fiecare participant va accesa site-ul oficial al simulării și își va crea un cont, accesând secțiunea „Înscriere”. Participantul va trebui să realizeze plata fie direct, pe site, fie prin transfer bancar. În cazul optării pentru cea de-a doua metodă, participantul va trebui să încarce dovada efectuării plății în contul creat pe site. Perioada de înscriere este până pe 7 mai.

Pentru mine, experiența simulării a fost una hotărâtoare în ceea ce privește parcursul ulterior către o carieră medicală. În urma acesteia, am găsit motivația și disciplina necesare pentru a face față volumului mare de informații care trebuia înțeles și învățat”, a spus Ileana Spătaru, coordonatorul ediției a XIII-a a simulării examenului de admitere.

Pentru mai multe informații, echipa de organizare recomandă participanților să consulte regulamentul oficial al simulării.

Studenții reprezintă cea mai importantă componentă a comunității academice a UMFCD, de aceea facem eforturi pentru sprijinirea tuturor inițiativelor acestora. Simularea examenului de admitere nu face excepție, fiind pentru cei mai mulți studenți primul contact cu Universitatea noastră”, a declarat Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila” București.

Colegiul Medicilor din România susține dezvoltarea transplantului românesc

O treime dintre medicii de familie britanici se gândesc să renunţe la meserie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe