Newsflash
Știri

București: centrele de testare COVID-19 vor funcţiona doar în weekend

de L. Budin - ian. 28 2022
București: centrele de testare COVID-19 vor funcţiona doar în weekend

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, centrele de recoltare a probelor pentru testele COVID-19 din Bucureşti vor funcţiona doar sâmbăta și duminica.

 În timpul săptămânii, testarea se va putea realiza în cabinetele medicilor de familie, a precizat ministrul, citat de Agerpres

test-covid-rapid

O să extindem în weekend centrele de recoltare a probelor pe care le-am început în Bucureşti (...), o să extindem la nivelul întregii ţări, încât pacienţii, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spital, unde să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienţii simptomatici care se înscriu pe platforma Direcţiilor de Sănătate Publică”, a spus Alexandru Rafila.

El a adăugat că, în Capitală, s-a ajuns deja la circa 4.000 de probe pe zi.

Ele (centrele de testare, n.r.) vor funcţiona, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. În timpul săptămânii avem cabinetele, cele patru mii de cabinete aproape de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă”, a spus ministrul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe