Newsflash
Știri

Bucureştenii, instruiți să acorde primul ajutor

de Dorina Novac - sept. 30 2022
Bucureştenii, instruiți să acorde primul ajutor

DSU și ASSMB au dat startul sesiunilor interactive gatuite pentru bucureșteni – „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferența!”.

În amfiteatrul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, prima grupă de 25 de persoane a participat, joi, 29 septembrie, la o sesiune interactivă gratuită de prezentare a metodelor de acordare a primului ajutor din seria „Vreau să salvez! Primul ajutor face diferența!”.

DSU

Proiectul este derulat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Citește și: Ziua Mondială de Prim Ajutor: „Învață și acordă primul ajutor la orice vârstă”

Sesiunea interactivă a fost susținută de dr. Alin Popa, șef Serviciu Formare în Medicina de Urgență, Prim Ajutor Calificat și Medicină de Dezastre din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care a expus tipurile de urgențe medicale și a detaliat diferitele modalități de intervenție. Cei prezenți au beneficiat, de asemenea, de demonstrații practice, cu implicarea lor directă.

„Mă bucur că această inițiativă a noastră, derulată împreună cu DSU, atrage un număr mare de bucureșteni care vor să se familiarizeze cu tehnicile de prim ajutor. În general, oamenii nu știu cum să reacționeze eficient în cazul unei urgențe medicale, iar scopul nostru comun este tocmai acela de a crește gradul de informare și conștientizare în rândul populației. În multe situații limită, acordarea primului ajutor chiar poate face diferența. Împreună putem salva vieți!”, a declarat Oana Sivache, director general adjunct ASSMB.

Potrivit DSU, data viitoarei sesiuni interactive gratuite va fi anunțată în cel mai scurt timp, cei interesați fiind invitați să urmărească pagina evenimentului, unde pot afla inclusiv pașii care trebuie urmați pentru înscriere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe