Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bloc operator nou, dat în folosinţă la Spitalul Parhon din Iași

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 15:41

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași a dat în folosință un bloc operator complet nou, realizat și dotat la standarde europene.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul primar nefrolog Ionuţ Nistor, a declarat că blocul operator este dotat la standarde europene, fiind vorba despre patru săli de operație, scrie Agerpres.

spitalul parhon iasi
Sursă imagine: Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iași / Facebook

Sursa citată precizează că două dintre acestea sunt pentru intervenţii endoscopice și alte două pentru operaţiile de transplant renal şi chirurgie.

Noul bloc operator beneficiază de o instalaţie de climatizare modernă, spaţii pre-operatorii şi post-operatorii pentru pacienţi, spaţii de pregătire a instrumentarului medical, iar accesul se realizează prin filtre specifice, automatizate, concepute special pentru sectorul medical.

„Spaţiul este unul complet nou, nu este doar o îmbunătăţire sau modernizare a fostului bloc operator, este un spaţiu în care s-au construit de la zero cele patru săli. (...) Pe lângă cele patru săli, există şi trei spaţii de evaluare pre-operatorie şi două spaţii post-operatorii. De asemenea, partea de sterilizare este gândită în aşa fel încât să nu existe intersectări de circuite, este dedicată doar blocului operator”, a precizat Ionuţ Nistor.

Potrivit acestuia, până la finalul acestui an urmează să fie renovată complet şi secţia de anestezie şi terapie intensivă, iar compartimentul de Transplant Renal va fi dat în folosinţă în primele zile ale lunii februarie.

Etichete: bloc operator interventii endoscopice transplant renal sectorul medical


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.