Newsflash
Știri

Bioinginerii medicali ieșeni, câștigători la Euroinvent

de Cristina GHIOCA - mai 28 2021
Bioinginerii medicali ieșeni, câștigători la Euroinvent

Marele premiu al Salonului Internaţional de Invenţii Euroinvent, organizat anual la Iași, a fost câștigat de o echipă a Facultăţii de Bioinginerie Medicală din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

838b1b21-8cd6-fa7a-2b46-9e869c98cf3b

Câștigătorii s-au prezentat la competiţie cu o lucrare inovatoare – o orteză inteligentă pentru corectarea defectelor posturale. Dispozitivul este dotat cu senzori inerţiali, capabili să calculeze unghiurile de înclinare a coloanei vertebrale, într-un sistem portabil de monitorizare, care înregistrează variaţiile de curbură ale coloanei vertebrale. Soluţia, care identifică forma spatelui uman, poate ajuta la reducerea timpului necesar reabilitării medicale sau poate preveni posibile defecte posturale.

        Salonul Internaţional de Invenţii Euroinvent de la Iași este considerat de specialiști cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei. Evenimentul știinţific este organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Forumul Inventatorilor Români și de Europe Direct Iași.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe