Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bihor: șase asistente medicale au primit premiul „Dr. Mózes Carol”

Viața Medicală
L. Budin luni, 16 mai 2022, ora 13:33

După doi ani de pauză, a avut loc a zecea ediție a decernării premiilor „Dr. Mózes Carol ” pentru cei mai buni asistenți medicali, a spus Cseke Attila - cel care a inițiat acordarea acestei distincții.

Cseke Attila a precizat că alegerea temei nu a fost deloc dificilă, fiind recompensaţi „cei mai buni dintre cei buni” pentru implicarea lor profesională şi sufletească în traversarea crizei sanitare, informează Agerpres.

asistente_premii
Sursă foto: Facebook Cseke Attila

 

Festivitatea decernării celor şase premii a cuprins pentru fiecare câte un Laudatio şi un scurt mesaj din partea asistentelor premiate. Acestea sunt Olimpia Pantya - UPU - SMURD, Spitalul judeţean Oradea, Crina Ungur - Servciciul de Ambulanţă Bihor, Cristina Szalo - asistenta şefă a Secţiei ATI Spitalul Judeţeen, Nicoleta Hins - Spitalul Beiuş, Corina Cociotă - Spitalul de urgenţă Satu-Mare şi Maria Mate - Spitalul Judeţean Zalău.

Dacă ne dorim un sistem medical care să răspundă, într-adevăr, nevoilor oamenilor din această ţară, cred că trebuie să facem un efort să îmbunătăţim aceste două zone: accesul la servicii de sănătate, pe de o parte şi să ne gândim la sănătatea comunităţii, pe de altă parte. Eu cred şi există astfel de modele în alte ţări dezvoltate, unde sănătatea comunităţii este una a asistenţilor medicali şi să reuşim să dezvoltăm reţeaua centrelor comunitare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

El a mai spus că asistenţii medicali au nevoie nu doar de recunoaştere, ci şi de sprijin în dezvoltarea abilităţilor lor profesionale, iar Ministerul Sănătăţii se implică, încercând să găsească soluţii pentru specializarea asistenţilor, care „să fie o realitate şi nu o formalitate, cum s-a întâmplat de multe ori”.

premii_asistente1
Sursă foto: Facebook Cseke Attila

 

Evenimentul de decernare a premiilor a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea, alături de cei doi miniştri fiind prezenţi preşedintele Fundaţiei pentru Sănătate, doctorul Aurel Mohan, viceprimarul municipiului Oradea, Arina Moş, managerul Spitalului Judeţean, doctorul Gheorghe Carp, precum şi preşedintele Filialei Bihor a Ordinului asistenţilor medicali (OAMGMAMR), Iuliana Busuiog.

Am trecut prin evenimente cumplite, dramatice, în ultimii doi de zile. I-am văzut obosiţi, implicaţi, suferind pentru fiecare pacient pe care nu-l mai puteau ajuta. Dăruirea lor, devotamentul şi spiritul de sacrificiu merită într-adevăr recunoştinţa noastră. Aceste premii sunt un simbol, de fapt un omagiu adus tuturor asistenţilor medicali pentru contribuţia lor adusă la sănătatea populaţiei”, a spus Iuliana Busuiog.

Premiul poartă numele doctorului Mózes Carol, fondatorul Şcolii Tehnice Sanitare din Oradea și cetăţean de onoare al municipiului, și recunoaște munca asistenţilor medicali.

Avem nevoie urgent de asistenţi medicali

Etichete: judetul bihor decernare premii dr. mozes carol asistente medicale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.