Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Bazele de salvare ale Salvamont România, dotate cu echipamente termice

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 27 iulie 2021, ora 15:52

În decursul a trei ani, 51 de centre și baze de salvare ale Salvamont România au fost dotate cu centrale termice și boilere în urma parteneriatului cu Ariston Thermo România.

Echipamente termice perfomante donate sunt folosite pentru a asigura condiții optime de lucru în bazele de salvare și pentru a facilita intervențiile în situațiile de urgență.

baze de salvare

Astfel, potrivit unui comunicat, peste 1.100 de salvatori profesioniști și voluntari, care asigură patrularea preventivă și participă anual la misiuni de salvare în peste 100 de zone montane, vor beneficia de îmbunătățirea condițiilor de lucru din bazele, posturile de intervenție și cabinetele medicale Salvamont.

„Salvatorii montani sunt obișnuiți să activeze în condiții foarte grele, se confruntă constant în sezonul rece cu vânt de peste 100 km/h, ceață, ploi torențiale, zăpadă, gheață și viscol. Este foarte important să avem o infrastructură bună la nivelul centrelor de salvare care să le ușureze munca și să le ofere condiții minime de confort, siguranță și igienă, pentru a crește șansele de salvare ale celor care au nevoie de ajutorul lor”, a declarat prof. Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

În ultimii trei ani, echipele Salvamont din întreaga țară au salvat peste 23.000 de persoane accidentate pe munte și în alte locuri greu accesibile.

baze de salvare 2

În anul 2020, din cauza restricțiilor internaționale de călătorie numărul turiștilor pe munte a crescut semnificativ, implicit și incidentele montane care au necesitat intervenția salvamontiștilor.

Etichete: Salvamont Romania centrale termice boilere Situatii de Urgenta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.