Newsflash
Știri

Barometru FOOD 2020. Angajații doresc meniuri echilibrate

de Dr. Laura Davidescu - iul. 20 2021
Barometru FOOD 2020. Angajații doresc meniuri echilibrate

În cadrul programului european FOOD, Edenred și partenerii săi au intervievat, anul trecut, angajați din 20 de țări, inclusiv România, pentru a analiza obiceiurile alimentare și influența lockdownului asupra dietei.

Barometru FOOD 2020, un sondaj coordonat de Edenred în 20 de țări, inclusiv România, indică o creștere accelerată a comenzilor online de mâncare și a plăților cu cardul de masă la restaurante, precum și menținerea interesului pentru o dietă echilibrată în timpul pandemiei.

Într-un an atipic, cum a fost 2020, angajații de pretutindeni au continuat să fie interesați de o dietă echilibrată. Au adoptat, însă, accelerat noile soluții digitale asociate pauzelor de masă. Astfel, 72% dintre cei pes 40.000 angajați intervievați au declarat că, în timpul lockdownului, au comandat de la restaurante folosind servicii de livrare sau take-out.

Beneficiind de acces la opțiuni alimentare sănătoase inclusiv în lockdown, angajații au fost mai preocupați de o dietă echilibrată. În România, 78% dintre angajații participanți la sondajul organizat de Edenred au afirmat că, în pandemie, au devenit mai atenți la alimentația proprie. România este printre țările cu unul din cele mai ridicate niveluri de conștientizare în acest sens, media fiind de 79%.

Pentru a-și putea susține stilul alimentar echilibrat în continuare, 8 din 10 angajați doresc ca restaurantele să conceapă mai multe opțiuni de meniuri echilibrate. În România, și-au exprimat această dorință aproximativ 70% dintre angajații intervievați.

„Grija pentru sănătate stă acum la baza preocupărilor tuturor, iar echilibrul alimentar este unul dintre pilonii importanți de la începutul crizei sanitare. Chiar dacă perioada de lockdown a pus presiune pe întreaga societate, proprietarii de restaurante au găsit soluții pentru a-și menține propriile business-uri funcționale și de a satisface nevoile consumatorilor, care decid tot mai des unde vor lua masa de prânz pe baza calității nutriționale oferite în meniurile unităților alimentare”, a declarat Anamaria Busuioc, Legal & Public Affairs Director Edenred România.

Foto - FOOD-1Pentru a veni în ajutorul angajaților români interesați de meniuri de prânz echilibrate, Edenred a elaborat o hartă a restaurantelor care oferă opțiuni de hrană sănătoasă. Harta este disponibilă la adresa https://www.edenred.ro/ro/food

 Ce este FOOD

Proiectul european FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) este un program european de educație alimentară, care promovează obiceiurile alimentare sănătoase. Anual, Edenred realizează, în cadrul acestui program, un barometru al stilului de alimentație practicat de angajații din România.

Potrivit unui studiu Edenred, 1 din 2 angajaţi din România acordă mai puțin de 30 de minute mesei de prânz, spre deosebire de alte țări europene, unde doar un procentaj de 23% din angajați alocă acest timp. Programul FOOD are misiunea de a spori gradul de conștientizare asupra impactului pe care îl poate avea o alimentație nesănătoasă asupra stării generale, inclusiv a productivităţii.

În 2018, în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică, Edenred a lansat programul FOOD în România prin campania “Hai la 1 la masă! Ia o pauză pentru sănătate”.

Ulterior s-au alăturat programului şi Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti şi Ilfov şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham).

Astfel, România a devenit a zecea țară care implementează cel mai amplu proiect european de promovare a obiceiurilor nutriționale sănătoase în timpul zilei de lucru.Infografic FOOD RO 2020

S-ar putea să te intereseze și:

Serviciile medicale, în topul beneficiilor preferate de angajați

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe