Guvernul României a aprobat săptămâna aceasta extinderea numărului de persoane care contribuie la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS). Conform noilor reglementări, de la 1 ianuarie 2011, pensionarii cu venituri lunare peste 740 de lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor plăti o contribuţie de 5,5% din venituri la FNUASS. Pentru cei cu un venit între 740 şi 782 de lei, se va aplica un procent de contribuţie mai mic, astfel încât venitul net din pensie să nu scadă sub 740 de lei. (...)"> Bani pentru asigurări? - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Bani pentru asigurări?

de MINISTERUL SĂNĂTĂŢII - dec. 10 2010
Bani pentru asigurări?

   Guvernul României a aprobat săptămâna aceasta extinderea numărului de persoane care contribuie la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS). Conform noilor reglementări, de la 1 ianuarie 2011, pensionarii cu venituri lunare peste 740 de lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor plăti o contribuţie de 5,5% din venituri la FNUASS. Pentru cei cu un venit între 740 şi 782 de lei, se va aplica un procent de contribuţie mai mic, astfel încât venitul net din pensie să nu scadă sub 740 de lei. (...)

2.067.764 de persoane vor intra în noua categorie de contribuabili, 2.055.545 dintre aceştia fiind pensionari cu venituri peste 740 de lei. Sunt scutiţi în continuare de la plata contribuţiilor copiii, elevii şi studenţii fără venituri.
   „Este una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat, este chiar delicată, dar necesară şi trebuia luată de multă vreme. Principiul de la care trebuie să pornim, ca în multe state, este că sănătatea costă. Trebuie să reînvăţăm în societate că sănătatea nu este pe gratis“, a declarat dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe