Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Azi sosesc în țară peste 300.000 de doze de vaccin Pfizer

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 4 octombrie 2021, ora 10:44

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat ieri că o nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește în țară.

O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 303.030 doze, sosește azi, 4 octombrie, în țară, a precizat CNCAV. Vaccinurile vor sosi pe cale aeriană, pe aeroportul din Otopeni. 

pfizer biontech

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România ( ANMDMR). Aceasta este autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la acest moment, România a recepționat 12.556.889 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.936.721 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației, se mai arată în informarea CNCAV.

Etichete: transa vaccin pfizer transa vaccin vaccin Pfizer-BioNTech vaccin pfizer CNCAV ANMDMR anmdr

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.