Newsflash
Știri

Azi, la ora 16:00, va debuta Maratonul Vaccinării în București

de Florentina Ionescu - mai 7 2021
Azi, la ora 16:00, va debuta Maratonul Vaccinării în București

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, prof. dr. Viorel Jinga, a oferit mai multe detalii despre Maratonul Vaccinării anti-COVID care începe de astăzi la București.

Acest maraton al vaccinării împotriva COVID-19 (ediția București) are ca organizator Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și se desfășoară în perioada 7-10 mai. 

prof.dr.ViorelJinga2

„Pe 7, la ora 16:00 va debuta și va fi finalizată luni, pe 10 mai, la ora 8:00 dimineața. Desigur, dacă va mai fi coadă, sperăm să fie așa, vom continua și în cursul dimineții de luni, până vom finaliza pe toți cei care au venit să se vaccineze”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri.

Totodată, rectorul UMF „Carol Davila” a explicat că maratonul vaccinării se va derula prin două paliere importante, și anume: activitatea efectivă de vaccinare, dar, în același timp, organizatorii vor face și o activitate de a crește gradul de informare de către comunitatea medicală din UMF „Carol Davila” pentru a lămuri populația să vină să se vaccineze.

Referitor la activitatea efectivă de vaccinare, prof. dr. Viorel Jinga a mai declarat că UMF își propune să crească astfel numărul de persoane imunizate anti-COVID-19 prin această activitate, asigurând o vaccinare timp de 24 de ore din 24, în cele trei zile de vaccinare.

Desigur, vor fi mici pauze tehnice de curățenie, așa cum prevăd regulile, în cele două locații: la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, și la Biblioteca Națională, unde sunt 10 cabinete de vaccinare, a mai spus rectorul UMF Carol Davila. În total sunt 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa de 1.200 de voluntari.

„Am trimis câte un link fiecărui membru din comunitatea noastră academică, dar, în același timp, Colegiul Medicilor a trimis și el linkul medicilor din Bucureşti și chiar din Ilfov, iar prin Ordin Asistenților Medicali s-a făcut mobilizarea voluntarilor asistente medicale. Deci, în total, sunt circa 1.200 de voluntari, din care 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenți și 500 de studenți”, a completat prof. dr. Viorel Jinga.

Transmisiuni live

În ceea ce privește cel de-al doilea palier al Maratonului Vaccinării, „acela de a fi şi educativă activitatea noastră din perioada vaccinării”, se va realiza un studiou video, la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, a dezvăluit prof. dr. Viorel Jinga.

La aceste transmisiuni live vor participa ca speakeri medici cu experienţă din diferite domenii, diferite discipline din cadrul UMF Carol Davila, care vor susţine această latură informațională a proiectului, a vaccinării.

Și-au exprimat dorinţa de a participa la această activitate informativă:

  • din domeniul alergologiei, conferenţiar Roxana Bumbăcea;
  • de la Boli Infecţioase, conferențiar Simin Florescu şi doctor Valeriu Gheorghiță, șef de lucrări;
  • la ATI, domnul profesor Bubenek;
  • la Pneumologie, șefă de lucrări Beatrice Mahler;
  • la Endocrinologie, profesor Cătălina Poiană, care este și președintele Colegiului Medicilor;
  • profesor Bogdan Popescu, la Neurologie;
  • conferențiar Mihai Craiu, la Pediatrie, care s-a oferi și voluntar de a conduce Centrul de Vaccinare de la Sala Palatului;
  • ObstetRică-Ginecologie, profesor Monica Cârstoiu şi profesor Radu Vlădăreanu;
  • la Cardiologie, președintele Senatului, profesor Dragoș Vinereanu;
  • la Virusologie, profesor Simona Ruță;
  • la Hematologie, profesor Daniel Coriu, care este și președintele Colegiului Medicilor din România;
  • la ORL, doctor Razvan Hainăroşie;
  • ca psiholog sau psihiatru, doctor Gabriel Diaconu.

Momente muzicale

Referitor la program, Maratonul Vaccinării va debuta la ora 16:00,

„iar în perioada în care se vaccinează populația la Sala Palatului vor fi și mici momente muzicale, de vioară și de pian, la etajul 1 vor fi aceste momente, dar se va auzi în sală, sigur, pentru a nu deranja foarte mult fluxul acestei acțiuni”, a conchis prof. dr. Viorel Jinga.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe