Newsflash
Știri

Au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară a variantei Omicron

de Dorina Novac - ian. 11 2022
Au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară a variantei Omicron

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2.

În săptămâna 3-9 ianuarie au fost confirmate 203 cazuri cu varianta Omicron, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

omicron

Până la data de 9 ianuarie au fost confirmate 295 de cazuri cu varianta Omicron: 28,1% (83 de cazuri) au avut istoric de călătorie în Marea Britanie (32), Italia (11), Africa de Sud (8), Tanzania (6), Nigeria (5), Spania (4), SUA (3), Austria (2), Bulgaria (2), EAU (2), Franţa (2), Belgia (1), Cipru (1), Mexic (1), Olanda (1), Portugalia (1), RD Congo (1), scrie Agerpres.

De asemenea, 9,2% (27 de cazuri) se află în 18 focare, toate familiale, însumând 58 de cazuri de COVID-19. Focarele au fost depistate în municipiul Bucureşti (10) şi judeţele Cluj (2), Iaşi (2), Argeş (1), Braşov (1), Călăraşi (1), Prahova (1).

Dintre cazurile din focare, pentru 11 a fost menţionat istoric de călătorie/ contact cu persoană sosită din Franţa (1), Spania (1), SUA (1), respectiv Marea Britanie (8).

Conform INSP, 13 cazuri au avut legătură epidemiologică cu caz COVID-19; 135 de cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menţionată, iar 37 de cazuri - nu au putut fi contactate.

Dintre cele 295 de cazuri confirmate cu varianta Omicron, 192 (65%) fuseseră vaccinate, din care 191 (99%) cu schemă de vaccinare completă.

Nu a fost înregistrat niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron, precizează INSP. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe