Newsflash
Știri

Atenție, se fumează!

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - feb. 11 2016
Atenție, se fumează!
     OMS face apel la guverne să semnaleze filmele cu scene în care se fumează, pentru a preveni adoptarea acestui obicei în rândul copiilor și adolescenților. Potrivit unui raport OMS, ilustrarea fumatului în filme a determinat de-a lungul timpului adoptarea fumatului în rândul a milioane de tineri din întreaga lume.
     Deși promovarea țigărilor prin publicitate a fost interzisă, copiii și adolescenții sunt încă expuși imaginilor care promovează fumatul. Cele 180 de părți semnatare ale Convenției de control al tutunului sunt însă obligate să interzică orice promovare, publicitate sau susținere a acestui obicei.
     Măsurile recomandate de OMS includ: clasificarea filmelor în care se fumează pe categorii de vârstă, asigurarea din partea producătorilor de film că nu beneficiază de niciun avantaj material sau imaterial în urma includerii în film a imaginilor care conțin scene în care se fumează, încetarea difuzării denumirilor firmelor de tutun în filme, difuzarea anunțurilor antifumat înaintea filmelor care conțin scene în care se fumează, interzicerea acordării subvențiilor producțiilor media care promovează fumatul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe