Newsflash
Știri

AstraZeneca a redus eficacitatea vaccinului său anti-COVID la 76%

de L. Budin - mar. 25 2021
AstraZeneca a redus eficacitatea vaccinului său anti-COVID la 76%

Compania farmaceutică AstraZeneca a redus de la 79% la 76% eficacitatea vaccinului său împotriva COVID-19, în urma actualizării studiului din SUA, după ce autorităţile americane i-au cerut o revizuire a datelor iniţiale.

Studiul a fost realizat cu 32.449 de voluntari din SUA, Chile şi Peru. Rezultatele analizei AstraZeneca sunt apropiate de cele originale şi indică o eficacitate de 85% în cazurile simptomatice de COVID-19 în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani şi de 100% în cazurile grave ale bolii, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

vaccin_covid

Autorizație pentru SUA

Într-un comunicat, vicepreşedintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos, a afirmat că „analiza principală concordă cu analiza provizorie publicată anterior şi confirmă că vaccinul anti-COVID-19 este foarte eficace la adulţi, inclusiv la ce de peste 65 de ani”.

El a reiterat că AstraZeneca intenţionează să ceară autorităţilor americane autorizaţia în regim de urgenţă, pentru a distribui vaccinul în această ţară.

Date revizuite

La începutul săptămânii, compania a anunţat că vaccinul său are o eficacitate de 79%, lucru considerat „încurajator” de Casa Albă.

Totuşi, un grup independent de monitorizare a semnalat că datele utilizate pentru studiu ar putea să nu fie actualizate şi a sesizat autorităţile în acest sens.

Drept urmare, Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (NIAID) a cerut companiei AstraZeneca să lucreze împreună cu grupul de experţi, pentru a revizui datele legate de eficacitate şi a garanta că datele actualizate urmează să fie publicate cât mai repede.

Statele Unite au cumpărat 300 de milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca, deşi utilizarea serului încă nu a fost autorizată.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe