Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

AstraZeneca a redus eficacitatea vaccinului său anti-COVID la 76%

Viața Medicală
L. Budin joi, 25 martie 2021, ora 15:40

Compania farmaceutică AstraZeneca a redus de la 79% la 76% eficacitatea vaccinului său împotriva COVID-19, în urma actualizării studiului din SUA, după ce autorităţile americane i-au cerut o revizuire a datelor iniţiale.

Studiul a fost realizat cu 32.449 de voluntari din SUA, Chile şi Peru. Rezultatele analizei AstraZeneca sunt apropiate de cele originale şi indică o eficacitate de 85% în cazurile simptomatice de COVID-19 în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani şi de 100% în cazurile grave ale bolii, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

vaccin_covid

Autorizație pentru SUA

Într-un comunicat, vicepreşedintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos, a afirmat că „analiza principală concordă cu analiza provizorie publicată anterior şi confirmă că vaccinul anti-COVID-19 este foarte eficace la adulţi, inclusiv la ce de peste 65 de ani”.

El a reiterat că AstraZeneca intenţionează să ceară autorităţilor americane autorizaţia în regim de urgenţă, pentru a distribui vaccinul în această ţară.

Date revizuite

La începutul săptămânii, compania a anunţat că vaccinul său are o eficacitate de 79%, lucru considerat „încurajator” de Casa Albă.

Totuşi, un grup independent de monitorizare a semnalat că datele utilizate pentru studiu ar putea să nu fie actualizate şi a sesizat autorităţile în acest sens.

Drept urmare, Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (NIAID) a cerut companiei AstraZeneca să lucreze împreună cu grupul de experţi, pentru a revizui datele legate de eficacitate şi a garanta că datele actualizate urmează să fie publicate cât mai repede.

Statele Unite au cumpărat 300 de milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca, deşi utilizarea serului încă nu a fost autorizată.

 

Etichete: vaccin AstraZeneca date revizuite studiu sua

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.