Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ASSMB susține revendicările SANITAS pentru salarizarea corectă a personalului TESA

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 14 iunie 2022, ora 11:02

Vineri, 10 iunie, la sediul ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a avut loc o întâlnire de lucru între conducerea ASSMB și liderii Sanitas București.

Întâlnirea a avut ca temă găsirea unei soluții corecte și echitabile în ceea ce privește salarizarea personalului TESA din cele 19 spitale administrate de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ASSMB.

ASSMB

La întrevedere au participat directorul general al ASSMB, Cristian Plută, directorul general adjunct, Oana Sivache, iar din partea Sanitas București, președintele organizației sindicale, Viorel Hușanu și vicepreședintele Iualian Pope.

„Întâlnirea survine într-un moment în care principala revendicare a SANITAS, la nivel național, este aplicarea în totalitate a Legii salarizării nr. 153/2017, pentru toți angajații din Sănătate, fără excepție”, se arată într-un comunicat al ASSMB.

Din discuția purtată la sediul ASSMB a reieșit faptul că personalul TESA (tehnic, economic, administrativ) din spitale a fost, în ultimii ani, dublu dezavantajat în privința salarizării.

În primul rând, pentru că acești angajați au fost incluși într-o altă grilă de salarizare față de colegii lor din spitale, iar apoi pentru că li s-au ignorat drepturile legale privind creșterile salariale cuvenite în 2021 și 2022.

„Fără personalul TESA nu se poate vorbi de buna funcționare a unui spital. Iar riscurile pe care acești oameni și le-au asumat în perioada pandemiei de COVID-19 au fost identice cu cele asumate de personalul medical. Susținem demersurile SANITAS pentru remedierea inechităților salariale și le vom acorda tot sprijinul nostru în acest sens”, a precizat Oana Sivache, director general adjunct ASSMB.

Potrivit sursei citate, având în vedere că personalul TESA are cele mai mici salarii din Sănătate, ASSMB lucrează împreună cu SANITAS București în vederea identificării celor mai bune soluții care să conducă la creșterea veniturilor personalului TESA și de deservire din spitalele Municipalității, urmând ca un proiect de hotărâre în acest sens să fie înaintat ulterior instituțiilor abilitate, în vederea adoptării.

De asemenea, ASSMB se va alătura demersurilor pe care SANITAS le va face pe lângă alte instituții ale statului – Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor etc. – în vederea soluționării tuturor inechităților salariale care încă mai persistă în sectorul sanitar.

Etichete: ASSMB TESA sanitas salarizare corecta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.