Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ASSMB: Situația pacienților cu COVID-19 în cele trei spitale din prima linie

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 25 iunie 2020, ora 11:44

ASSMB a prezentat, miercuri, informații referitoare la situația internărilor în cele trei spatele pe care le are în administrare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București ( ASSMB), a prezentat informațiile actualizate privind situația internărilor în cele trei unități sanitare, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19, pe care le are în administrare:

  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”;
  • Spitalul Clinic Colentina;
  • Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”.
coronavirus_spitale
Sursă imagine: Pixabay

 

Astfel, potrivit sursei citate, miercuri, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, erau internate 295 persoane, dintre care cinci se aflau la Terapie Intensivă (ATI).

„Ca un element demn de a fi menționat, subliniem faptul că, în ultimele 24 de ore, numărul pacienților internați - 29, este mai mic decât cel al pacienților care au fost externați din spital -39”, se arată într-un comunicat de presă ASSMB.

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.337 persoane, din București și din țară - din care 1.767 confirmate cu boala COVID-19.

„Din cei 1.478 de pacienți pozitivi externați până la acestă dată din Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, 752 sunt din București, restul de 726 fiind pacienți cu domiciliul în alte localități din țară. Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.425, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România”, informează sursa citată.

La Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, existau ieri 95 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 13 se aflau la Terapie Intensivă (ATI).

ASSMB precizează că toți pacienții asimptomatici din cadrul spitalului, care îndeplineau criteriile de externare prevăzute în noul Ordin al Ministrului Sănătății, publicat în data de 23.06.2020, au fost externați în cursul zilei de miercuri.

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 579 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 296 din București-Ilfov și 283 din celelalte județe ale țării. Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcționare pentru 445.

„Menționăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătății, nu are în structura sa o secție de boli infecțioase”, se arată în comunicatul de presă.

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID, situația este neschimbată față de raportarea precedentă. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienți infectați care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

„În acest moment, numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, internați în cele trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.396. Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.800 de pacienți confirmați cu COVID-19”, transmite ASSMB.

Etichete: ASSMB coronavirus romania pandemie de COVID-19 spitale pacienti internati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.