Newsflash
Știri

ASSMB colaborează cu Poliția Capitalei pentru prevenirea bullyingului

de Florentina Ionescu - iul. 4 2022
ASSMB colaborează cu Poliția Capitalei pentru prevenirea bullyingului

A fost semnat recent un acord de parteneriat între ASSMB și DGPMB pentru prevenirea bullyingului și gestionarea situațiilor de criză.

Elevii și cadrele medicale vor beneficia de expertiza specialiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) și ASSMB. 

elevi

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și DGPMB - Direcția Generală de Poliție a Municipiulului București au încheiat zilele acestea un protocol de colaborare, pe o perioadă de 5 ani.

Protocolul vizează promovarea sănătății prin dezvoltarea și implementarea unor măsuri menite să consolideze echilibrul emoțional și abilitățile de gestionare a situațiilor de criză, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Din partea ASSMB, la ceremonia de semnare au participat directorul general, Cristian Plută, și directorul general adjunct, Oana Sivache, iar din partea DGPMB documentul a fost semnat de chestorul de poliție Bogdan Berechet, director general al Poliției Capitalei.

Informare și conștientizare

Concret, se urmărește creșterea gradului de informare și de conștientizare în rândul elevilor din unitățile de învățământ public din Municipiul București în ceea ce privește pregătirea antivictimală, reducerea vulnerabilităților, consolidarea echilibrului emoțional în situații în care apare stresul psihic generat de bullying, de consumul de droguri în școli, sau de violența întâlnită în instituțiile de învățământ ori în familie.

În ceea ce privește personalul medico-sanitar din cele 19 spitale administrate de ASSMB, acesta va fi instruit și va beneficia de experiența specialiștilor DGPMB în problematica gestionării cu succes a situațiilor de criză care pot apărea uneori la camerele de gardă sau chiar în cadrul secțiilor medicale, în raport cu unii pacienți recalcitranți sau cu cei care îi însoțesc.

De asemenea, parteneriatul încheiat zilele acestea între ASSMB și DGPMB urmărește consolidarea și optimizarea capacității de comunicare și de cooperare între cele două instituții, precum susținerea reciprocă a activităților menite să conducă la creșterea nivelului general de informare și de conștientizare a populației în legătură cu necesitatea adoptării unui stil de viață și conduită care să faciliteze protejarea și menținerea stării de sănătate individuale sau colective, precum și prevenirea situațiilor de risc

„Prin semnarea protocolului de colaborare cu Poliția Capitalei, ASSMB continuă să dezvolte o strategie de parteneriat cu toate instituțiile relevante pe zona de promovare a sănătății și de educație pentru sănătate. Probleme acute pentru societatea de astăzi, precum bullying-ul și violența din școli, dar și cazurile de agresare a personalului din spitale sau de pe ambulanțe, necesită o abordare convergentă, interdisciplinară, care să combată eficient aceste fenomene. Sunt convinsă că, prin parteneriatul cu DGPMB vom face pași importanți în direcția atingerii acestui obiectiv”, a declarat Oana Sivache, director general adjunct al ASSMB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe