Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Asocierea dintre COVID-19 și gripă poate fi letală

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 2 octombrie 2020

Odată cu creșterea recentă a numărului de infecţii cu SARS-CoV-2 în Europa, autorităţile avertizează cu privire la asocierea periculoasă dintre noul coronavirus și gripa sezonieră.

foto 3În acest context, este încurajată vaccinarea antigripală, alături de respectarea măsurilor de distanţare fizică pentru reducerea transmiterii SARS-CoV-2. „Este clar că nu am depășit această criză. Ne aflăm într-un moment decisiv (...).
Aceasta ar putea fi ultima noastră șansă pentru a preveni situaţia din primăvara trecută”, a declarat recent Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Persoanele considerate cu risc înalt în cazul gripei sunt, de asemenea, vulnerabile în cazul COVID-19. Conform unor cercetări recente realizate de savanţii de la Public Health England, riscul de deces se dublează în cazul asocierii dintre gripă și COVID-19, în comparaţie cu infecţia simplă cu SARS-CoV-2.
Virusurile gripale sezoniere cauzează între 4 și 50 de milioane de infecţii anual în Europa, fiind înregistrate între 15.000 și 70.000 de decese din această cauză în această regiune anual, potrivit Reuters.

Etichete: infectii cu SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.