Newsflash
Știri

Asocierea dintre COVID-19 și gripă poate fi letală

de Dr. Alina SIMACHE - oct. 2 2020
Asocierea dintre COVID-19 și gripă poate fi letală

Odată cu creșterea recentă a numărului de infecţii cu SARS-CoV-2 în Europa, autorităţile avertizează cu privire la asocierea periculoasă dintre noul coronavirus și gripa sezonieră.

foto 3În acest context, este încurajată vaccinarea antigripală, alături de respectarea măsurilor de distanţare fizică pentru reducerea transmiterii SARS-CoV-2. „Este clar că nu am depășit această criză. Ne aflăm într-un moment decisiv (...).
Aceasta ar putea fi ultima noastră șansă pentru a preveni situaţia din primăvara trecută”, a declarat recent Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Persoanele considerate cu risc înalt în cazul gripei sunt, de asemenea, vulnerabile în cazul COVID-19. Conform unor cercetări recente realizate de savanţii de la Public Health England, riscul de deces se dublează în cazul asocierii dintre gripă și COVID-19, în comparaţie cu infecţia simplă cu SARS-CoV-2.
Virusurile gripale sezoniere cauzează între 4 și 50 de milioane de infecţii anual în Europa, fiind înregistrate între 15.000 și 70.000 de decese din această cauză în această regiune anual, potrivit Reuters.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe