Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Asociațiile de pacienți organizează o campanie dedicată insulinei

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 5 octombrie 2021, ora 12:29

Federația Asociațiilor Diabeticilor din România (FADR) a anunțat, la începutul lunii octombrie, că organizează o campanie pentru a marca o sută de ani de la descoperirea insulinei.

Anul acesta, printr-o serie de activități legate de diabet, se află și sărbătorirea a 100 de ani de la descoperirea insulinei, reamintesc reprezentanții FADR pe o rețea socială.

Aceștia aduc în prim plan și faptul că Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului este celebrată anual în 14 noiembrie și este dedicată în acest an aceluiași subiect: 100 de ani de la descoperirea insulinei. 

ziua mondiala a diabetului campanie 100 de ani de la descoperirea insulinei
Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels

„FADR lansează o campanie prin care ne dorim să putem arăta lumii cât de importantă este insulina pentru noi și de cât timp o folosim pentru a ne ține în viață și în siguranță”, se arată pe rețeaua socială.

Astfel, Federația Asociațiilor Diabeticilor din România îndeamnă fiecare pacient cu diabet din România să trimită fie un comentariu la postarea originală cu o fotografie, adică postarea de aici, fie pe e-mail la feddiabro@gmail.com, o imagine asemănătoare cu cea postată inițial, în care să apară textul „100 de ani de insulină, din care ... sunt și ai mei” plus orașul din care este pacientul. 

„Ne dorim ca de 14 noiembrie 2021 (Ziua Mondială a Diabetului – n.red.) să facem un banner cu toate fotografiile primite de la Dvs și să transmitem un mesaj general că împreună suntem mulți și puternici! La cât mai multe glicemii bune și așteptăm cu drag fotografiile Dvs. până în 10 Noiembrie 2021”, au transmis reprezentanții FADR.

Etichete: ziua mondiala a diabetului diabet zaharat Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice campanie diabet centenar insulina insulina

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.