Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Asociația Zi de Bine demarează proiectul BINEintensiv

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 6 decembrie 2021, ora 11:56

Cinci unități de terapie la domiciliu urmează să fie achiziționate pentru copiii cu afecțiuni oncologice, în cadrul unui proiect inițiat de Zi de Bine.

Proiectul BINEintensiv este demarat de Asociația Zi de Bine alături de Asociația Marinuș Gălbenuș.

Recent, asociația Zi de Bine împreună cu Asociația Marinuș Gălbenuș au anunțat că demarează proiectul BINEintensiv, în cadrul căruia vor achiziționa cinci unități de terapie intensivă pentru acasă, pentru copiii cu afecțiuni oncologice sau alte boli grave. 

BINEintensiv

În aceste situații copiii prezintă un anumit nivel de dependență, au o capacitate limitată de deplasare și au nevoie de îngrijire specială la domiciliu, după și între spitalizări, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Sprijin psihologic pentru copii și părinți

Proiectul BINEintensiv are două componente majore, achiziționarea echipamentelor și aparatura medicală necesară pentru îngrijirea la domiciliu a unui copil grav bolnav, respectiv componenta umană, de la asistență medicală, sprijin educațional pentru copiii care nu mai pot merge la școală până la sprijin psihologic pentru copii, dar și pentru părinți.

Asociația Marinuș Gălbenuș a fost înființată de un tată îndurerat după ce fiul său, Marinuș, a pierdut lupta grea cu cancerul. Încă de când a plecat, Mirel Dolofan încearcă, prin asociația pe care a înființat-o, să dea Binele mai departe și să lupte în continuare alături de copiii grav bolnavi și de familiile lor.

„Marinuș era un băiețel vesel, năzdrăvan, un prieten al oamenilor de tot felul, un puști zâmbitor, curajos și generos. Timpul alături de Marinuș m-a învățat cum să trăiesc cu durerea, cum să o înțeleg, cum să îi înțeleg pe cei care trec prin aceeași luptă ca noi, m-a învățat să fiu blând și mai atent la nevoile celor din jur, dar mai ales m-a învățat să ajut, atât cât pot”, a mărturisit Mirel Dolofan.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului BINEintensiv este de 35.000 de euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

„Nu ne putem imagina durerea și șocul la aflarea unui astfel de diagnostic, însă putem înțelege cât de mare este nevoia de a fi sprijinit în aceste momente. Cele cinci kituri reprezintă un ajutor într-un moment crunt, atât  pentru ca un copil care suferă să poată dormi mai bine, să poată respira mai bine, cât și pentru părinții săi, care se asigură astfel că îi oferă celui mic cea mai bună îngrijire de care poate avea parte acasă.  Îi invităm pe toți cei care vor să ne fie alături, să doneze pentru această cauză”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Un astfel de kit de terapie intensivă pentru acasă va include un pat de terapie, scaun rulant pliabil, saltea antiescare, concentrator oxigen portabil, saltea antidecubit, monitor funcții vitale, aparat aspirare căi respiratorii superioare, aparat aerosoli și un kit de îmbăiere la pat.

Costul pentru un astfel de kit este de aproximativ 6.500 de euro. Fiecare unitate de terapie intensivă pentru acasă va rămâne la domiciliul familiei atât cât va fi nevoie de el, urmând ca apoi să ajungă la un alt copil.

Inițiativă în luna decembrie

Tot în luna decembrie, Asociația Zi de BINE lansează încă un proiect inedit.

Deși de obicei implicarea oamenilor în proiectele asociației se realiza prin donarea zilei de naștere, de această dată fondatoarele Asociației Zi de Bine, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, îi invită pe cei care doresc să facă o faptă bună, să se implice chiar dacă nu este ziua lor.

Pe parcursul lunii decembrie vor propune 31 de cazuri sociale care au nevoie de susținere, iar oamenii sunt invitați să doneze pentru acel caz cu care rezonează. 31 de zile. 31 de familii. 31.000 de lei.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine în luna decembrie , o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin intermeniul FB fundraiser: shorturl.at/tGKZ6. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Etichete: afectiuni oncologice copii afectiuni oncologice Melania Medeleanu Asociatia Zi de Bine Zi de Bine sprijin emotional ingrijire copii asistenta medicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.