Newsflash
Știri

Asociația „Dăruiește Viață” vrea să doneze o Secție de ATI modulară SJU Piatra-Neamț

de Florentina Ionescu - nov. 24 2020
Asociația „Dăruiește Viață” vrea să doneze o Secție de ATI modulară SJU Piatra-Neamț

Preşedintele Consiliului Județean Neamţ, Ionel Arsene, a anunțat ieri că s-a întâlnit cu membrii Asociației „Dăruiește Viață“.

Ionel Arsene a precizat pe o rețea de socializare, alături de câteva fotografii, că membrii Asociației „Dăruiește Viață“ doresc să doneze o Secție de Anestezie și Terapie Intensivă modulară Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

unitate ati timis
Unitate ATI Timiș - foto din arhivă

 

Totodată, el a spus că au stabilit locația pe care această secție ATI modulară va fi amplasată, precum și detaliile necesare pentru punerea ei în funcțiune.

„La discuții au participat și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, specialiști în fluide medicale, proiectanți și conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț”, a explicat preşedintele Consiliului Județean Neamţ pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit acestuia, viitoarea Secție ATI este compusă din 32 de containere, cu 16 paturi în total, și va veni dotată cu aparatura ultramodernă, cu stație de oxigen mobilă, și un spațiu destinat ambulanțelor care vor deservi unitatea sanitară mobilă.

„Vreau să le mulțumesc reprezentanților Asociației Dăruiește Viață pentru acest gest extraordinar și pentru solidaritatea de care au dat dovadă și donatorilor care au contribuit la conturarea tuturor proiectelor derulate de către această organizație neguvernamentală. În această perioadă, când niciun spital din țară nu mai are locuri în secțiile de anestezie și terapie intensivă, am toată aprecierea față de acești oameni cu suflet mare, care vin și ne oferă ajutorul lor. În felul acesta medicii pot salva pacienți aflați într-o stare foarte gravă, dându-le o nouă șansă la viață!”, a conchis Ionel Arsene.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe