Newsflash
Știri

Asistenții medicali și moașele din București au participat la Maratonul Vaccinării

de Florentina Ionescu - oct. 25 2021
Asistenții medicali și moașele din București au participat la Maratonul Vaccinării

„Maratonul pentru viață a ajuns la final. În ultimele trei zile, peste 200 de asistenții medicali din București au participat voluntar la Maratonul vaccinării, organizat în Capitală.

Maratonul a debutat vineri, la ora 08.00 dimineața, și s-a încheiat astăzo, la ora 8.00, centrele fiind deschise non-stop. În acest demers au fost implicați și asistenții medicali din București, se arată într-o informare a filialei București a OAMGMAMR, de pe o rețea socială

maratonul vaccinarii 25 octombrie oamgmamr
Sursa foto: https://www.facebook.com/oamgmamr.bucuresti/

Au fost în total 49 de fluxuri, iar toate au avut disponibile cele patru tipuri de vaccin, pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani. În centrele din București s-au vaccinat în aceste zile aproximativ 67.000 de persoane. Aproape 34.000 de persoane s-au vaccinat în cadrul „Maratonului pentru viață”, astfel:

  • Romexpo = 7.202 de persoane
  • Circul Metropolitan = 4.583 de persoane
  • Clubul Seniorilor = 3.863 de persoane
  • Liberty center/Sf. Andrei =  4.141 de persoane
  • Palatul Copiilor = 8.100 de persoane
  • Biblioteca Naționala = 5.901 de persoane. 
doina carmen mazilu
Carmen Mazilu

 

„Asistenții medicali și moașele din București sunt mândri că au putut ajuta și de această dată, așa cum au făcut-o în cadrul maratoanelor de vaccinare organizate în prima jumătătate a anului 2021. Cu siguranță vom răspunde afirmativ de fiecare dată când ni se va solicita ajutorul. Noi, asistentii medicali, avem o datorie de onoare și convingerea că pacienții trebuie să fie în centrul a tot ceea ce facem. În spitale trecem prin momente grele, care uneori ne copleșesc. Luptăm pentru viața pacienților noștri și pentru sprijinul familiilor prin toate mijloacele posibile. În ultimul timp am pierdut de prea multe ori lupta cu moartea. Totuși, ne păstrăm speranța ca vom reuși să câștigăm «războiul». În această perioadă marcată de nesiguranță, avem certitudinea, singura demostrată științific, că vaccinul împotriva COVID-19 este cel care poate reduce riscul de îmbolnăvire severă”, a declarat asist. univ. dr. Doina Carmen Mazilu, președintele Filialei București a Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe