Newsflash
Știri

Asistentă de la UPU Focşani, concediată pentru atitudinea nepoliticoasă faţă de pacienţi

de Florentina Ionescu - sept. 6 2022
Asistentă de la UPU Focşani, concediată pentru atitudinea nepoliticoasă faţă de pacienţi

O asistentă a fost concediată după ce ar fi avut un comportament nepoliticos şi o atitudine necorespunzătoare faţă de pacienţi.

Femeia era asistentă medicală din secţia pediatrie de la UPU Focșani. Ea a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, scrie AGERPRES

bebe-spital

Este vorba despre o asistentă medicală din secţia de Pediatrie a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. 

Ea a fost sancţionată cu desfacerea contractului de muncă după ce ar fi avut un comportament nepoliticos şi o atitudine necorespunzătoare faţă de pacienţi, au informat, astăzi, reprezentanții unității medicale.

„Având în vedere plângerea scrisă înregistrată la sediul unităţii, ţinând cont de caracterul repetat al abaterii disciplinare al asistentei medicale, aceasta fiind anterior sancţionată pentru săvârşirea unei abateri disciplinare similare, (...), nerespectarea oricăreia dintre obligaţiile prevăzute la art. 66 din Regulamentul (spitalului - n.r.), precum şi atitudinea necorespunzătoare şi comportamentul nepoliticos şi necivilizat faţă de pacienţi constituie abatere disciplinara gravă, (...) asistenta medicală din secţia pediatrie a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, începând cu data de 6 septembrie”, au precizat reprezentanţii conducerii unităţii medicale.

Conducerea spitalului judeţean a subliniat că toleranţa unităţii faţă de cadrele medicale care manifestă astfel de comportamente faţă de pacienţi este zero.

Potrivit AGERPRES, plângerea a fost făcută de părinţii unui copil de 11 luni care, în noaptea de 17 iulie a.c., au ajuns la UPU Pediatrie şi au fost întâmpinaţi de asistenta de garda care ar fi avut faţă de aceştia un limbaj suburban şi un comportament inadecvat pentru un cadru medical.

Conducerea unităţii medicale din Focşani a demarat o anchetă al cărui rezultat a fost desfacerea contractului de muncă pentru asistenta respectivă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe