Newsflash
Știri

Aripi pentru SMURD

de Dr. Mihail CĂLIN - mar. 15 2012
Aripi pentru SMURD

   Recent, Grupul Rompetrol, Fundaţia pentru SMURD şi Inspectoratul General de Aviaţie al MAI au anunţat continuarea, şi în anul 2012, a parteneriatului pentru susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană, a deplasării personalului medical şi transportării victimelor. În cadrul colaborării, compania petrolieră asigură combustibil pentru operarea a trei elicoptere din Bucureşti, Târgu Mureş şi Arad. Astfel, în 2010, au fost oferite 233 de tone de combustibil în valoare de 240.000 de dolari, iar anul trecut – 206 tone, în valoare de 310.000 de dolari. La conferinţa de presă organizată cu ocazia prelungirii parteneriatului, dna dr. Ioana Mihai a oferit câteva detalii despre activitatea pe anul 2011 a celor trei puncte de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării. Astfel, cel de la Bucureşti a efectuat 469 de intervenţii, cel de la Târgu Mureş 590, iar punctul din Arad, care şi-a început activitatea în noiembrie trecut – 16 intervenţii. Dl dr. Raed Arafat, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, a apreciat că ţara noastră se află abia în primele stadii de dezvoltare a acestei activităţi, în condiţiile în care, în Elveţia, 14 elicoptere realizează aproximativ 12.500 de intervenţii anual. Planurile sunt ca, până în 2014, să existe opt baze operate fiecare de câte un elicopter, şase aparate de zbor fiind sau urmând să fie achiziţionate, printr-un acord-cadru, de către MS. În plus, dsa a precizat că, din fondurile obţinute anul trecut prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe profit către SMURD (peste un milion de euro), este foarte probabilă achiziţionarea în 2012 a unui avion sanitar. Acesta ar urma să asigure intervenţia şi transportul pe distanţe mari şi să zboare şi în condiţii meteorologice care nu permit operarea elicopterelor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe