Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ARBDD: efectul schimbărilor climatice în Delta Dunării este tot mai evident

Viața Medicală
L. Budin marţi, 13 septembrie 2022, ora 16:57

Efectul schimbărilor climatice în Delta Dunării este palpabil: perioadele prelungite de secetă au dus la colmatări care necesită intervenții tot mai dese, a spus Viorica Bîscă, din cadrul ARBDD.

Fondurile europene ar putea fi o soluţie pentru rezolvarea problemelor apărute în ultimii ani, a declarat Viorica Bîscă, director executiv al Direcției Management Ecologic din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), citată de Agerpres.

zdenek-machacek-RJhIaos1kuU-unsplash
Zdeněk Macháček/ Unsplash

 

Perioadele acestea prelungite au dus la acele colmatări care necesită intervenţii tot mai dese. Dacă prin 2016 constatam că trebuie să intervenim o dată la trei ani pe aceeaşi zonă, acum putem spune cu siguranţă că intervenţia trebuie făcută aproximativ anual, dacă nu mai des. Acest impact puternic negativ este prezent şi zilele acestea, când avem lacuri secate pe care nu putem interveni”, a spus Viorica Bîscă, la masa rotundă „Soluţii de dezvoltare durabilă în Tulcea şi Delta Dunării”. 

Viorica Bîscă a mai spus că, în actualul exerciţiu financiar european, instituţia pe care o reprezintă pune în practică zece proiecte în valoare de 60 de milioane de euro, unul dintre ele fiind în curs de evaluare.

Impactul schimbărilor climatice a fost subliniat şi de specialiştii Institutului Naţional Delta Dunării, care au prezentat Planul de management al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, aflat în stadiu de proiect. 

Peste 230 de voluntari au curățat deșeurile de pe malul Lacului Bicaz

Etichete: reprezentant arbdd schimbari climatice efecte in delta dunarii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.